Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: Expoziția de numismatică „Portrete feminine în colecția Ovidiu Marinescu”

Consiliul Judeţean Vaslui și Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad vă invită sâmbătă, 2 martie 2024, ora 11.00, la vernisarea expoziţiei de numismatică „PORTRETE FEMININE ÎN COLECȚIA OVIDIU MARINESCU” dedicată Zilei Internaționale a Femeii.

Evenimentul se va desfășura la sediul muzeului din strada Republicii nr. 235 și va fi prezentat de domnii prof. Marian Bolum și Viorel Bolum – preşedinte al Societăţii de Numismatică Română, Secţia Bârlad. În cadrul vernisajului, publicul se va putea bucura de un microrecital susținut de Grupul vocal-instrumental „DACII LIBERI”, aflat sub coordonarea domnului prof. Corneliu PLEȘU.

Cele 300 de exponate (bancnote și monede) din colecţia particulară a domnului Ovidiu MARINESCU – membru S.N.R., Secția Bârlad, emise din 1907 până în prezent, necirculate sau circulate, aniversare sau comemorative pun în valoare o serie de personaje feminine, de pe tot mapamondul, din domenii diferite (arte, știință, aviație, literatură, religie, istorie, politică). De la regine la femei obișnuite, bancnotele și monedele care le înfățișează reprezintă un semn al recunoștinței și admirației pentru femeile care au devenit un simbol al societății din care au făcut parte.

Expoziţia va putea fi vizionată până pe data de 31 martie a.c. Vă așteptăm cu drag!

Contact:

Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad

Responsabil: muzeograf Alina Butnaru

tel: 0335/404.746; fax: 0235/422.211

e-mail: muzeuparvan@gmail.com

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.