Șofer de ansamblu rutier, cercetat penal pentru prezentare de acte nereale autorității vamale

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a prezentat autorității vamale acte nereale pentru marfa transportată.

În data de 27 februarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 54 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din camion și remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, în cadrul formalităților vamale, s-a constatat că există diferențe între declarația vamală prezentată și cea înscrisă în sistemul informatic.

În urma cântăririi efectuate de lucrători din cadrul CNADNR Albiţa s-a constatat o diferență de greutate a mărfurilor transportate de 17.120 kg, parte din bunurile din lista anexată neputând fi identificate de către lucrătorul vamal (lipseau).

Deoarece prezentarea la controlul vamal a unei declaraţii vamale fără a putea fi identificate bunurile din lista anexată, potrivit Codului Vamal, constituie infracţiune, Biroul Vamal Albiţa a întocmit proces-verbal de constatare şi a sesizat organele poliţiei de frontieră din P.T.F. Albiţa, în data de 28 februarie a.c..

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și folosirea de acte false/falsificate.

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.