Mai, lună plină de evenimente culturale în municipiul Vaslui

Înainte de august, luna Zilelor culturale ale municipiului Vaslui, luna mai este cea mai plină de activități diverse organizate de municipalitate, atât ca număr de manifestări, posbilități de distracție pentru vasluieni, dar și ca buget alocat. „Mai cu Folk”, „Serbarea Florilor” sau „Piano Forte”, sunt doar unele dintre cele nu mai puțin de 16 activități programate.

De mai mulți ani, Mai este una dintre lunile cele mai pline de activități culturale, sportive sau sociale organizate de Primăria municipiului Vaslui. De altfel, din bugetul aprobat la începutul anului, a fost alocată în acest sens suma de 447 mii lei, a doua cea mai mare sumă dedicată unor astfel de activități pe parcursul unei luni calendaristice, după august, perioadă în care au loc manifestările dedicate Zilelor culturale ale municipiului Vaslui, pentru care a fost alocat un buget de 675 mii lei.

Manifestările din luna mai au început cu cele dedicate Zilei Muncii și Zilelor Tineretului și vor continua, în această săptămână, cu omagierea lui Costache Negri, cu Zilele Liceului cu Program Sportiv și apoi, între 17 – 19 mai, cu „Noaptea Muzeelor” și Expoziția floricolă „Serbarea Florilor”, eveniment deja intrat în tradiție, care se va desfășura în Centrul Civic al municipiului Vaslui.

Urmează apoi două evenimente muzicale: ediția a II-a a Concursului național de interpretare instrumentală „Piano Forte” și Festivalul Concurs „MAI cu FOLK”, manifestare ajunsă la cea de-a X-a ediție.

Nu au fost uitați nici iubitorii de automobile de epocă, care vor putea asista la evenimentul dedicat lor „Retromobil – Raidul „Ștefan cel mare – Podul Înalt”, la care municipalitatea vasluiană este partener.

Odată cu apropierea finalului anului școlar, Primăria Vaslui se va implica și în diverse acțiuni dedicate elevilor, între care Zilele Școlii Gimnaziale „Constantin Parfene” și a Școlii Gimnaziale „Elena Cuza”, pe 20 – 21 mai, dar și, pe 23 mai, Ziua Absolvenților de Liceu.

Tot pe 21 mai, municipalitatea are în plan organizarea unui concert folcloric susținut de Orchestra de muzică populară „Rapsodia Vasluiului” cu ocazia sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena. Șirul manifestărilor anunțate de municipalitatea vasluiană pentru această lună se va încheia cu Concertul vocal – simfonic al Filarmonicii „Moldova” și Corului Academic „Gavril Musicescu” din Iași, eveniment programat a avea loc pe 25 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.