Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: Filmul documentar „Vulturii din Țaga”

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

SÂMBĂTĂ, 9 MARTIE 2024 vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, producția Vulturii din Țaga / Eagles from Țaga (Adina Popescu, Iulian Ghervas, România / Slovacia, 2022.

Nelu este antrenorul echipei de fotbal din satul Țaga. Urmărind viața acestei echipe locale, „Vulturii” din Țaga, prinși între majorate, nunți și meciuri, filmul reușește să evoce cu umor fin realitățile cotidianului sătesc din Câmpia Transilvaniei. Documentarul urmărește evoluția echipei în timpul campionatului de fotbal din România și Slovacia și conturează un portret savuros al antrenorului, al omului-instituție. El este un om gospodar acasă și la stadion, membru în „comisia de învățământ, cultură, sport”, precum și iubitor de animale domestice. Nelu face tot ce trebuie pentru ca meciurile de duminică să se desfășoare și tradiția să continue în pofida faptului că echipa nu a reușit niciodată să avanseze din ultima ligă.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă

Organizator național: Asociația One World Romania

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

Online: www.kinedok.net/ro | www.oneworld.ro

Facebook & Instagram: kinedokromania

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.