Fostul șef al liberalilor vasluieni, Lucian Braniște, candidatul PSD la Primăria Vaslui

Organizația Județeană PSD Vaslui a anunțat, într-o postare pe pagina de socializare a secretatului general Ciprian Trifan, șeful Consiliului Județean Vaslui, validarea candidaturii la funcția de primar al municipiului Vaslui a lui Lucian Braniște, actualul viceprimar ales din partea PNL. Față de alegerile locale anterioare, câștigarea de către PSD a funcției de primar al municipiului Vaslui nu mai este deloc sigură. Concurent este și omul de afaceri Ionel Sandu, candidat din partea AUR, și nu trebuie uitat nici candidatul USR, actualul viceprimar Cătălin Mândru. Bătălia este deschisă și pentru obținerea majorității în Consiliul Local Vaslui, în care PSD este creditat cu doar 34% din intenția de vot, orice alianță între alte partide putând să-l trimită iar în minoritate, așa cum s-a întâmplat în acest mandat.

„În cadrul Ședinței Biroului Permanent al Organizației Municipale PSD Vaslui, ca urmare a rezultatului sondajului realizat în municipiul Vaslui, în care vasluienii au avut posibilitatea să își exprime opțiunile de vot, s-a validat candidatura dlui. ing. Lucian Braniște la funcția de primar al municipiului Vaslui pentru alegerile locale din 9 iunie”, anunță Ciprian Trifan, secretarul general al Organizației Județene a PSD Vaslui și șeful Consiliului Județean Vaslui, pe pagina sa de socializare. Candidatura actualului viceprimar, ales pe listele de consilieri ai PNL și recent trecut la PSD, mai trebuie validată însă de forurile centrale de conducere ale partidului.

Pentru desemnarea drept candidat al PSD la funcția de primar al municipiului Vaslui, Lucian Braniște a fost în luptă cu alți membri vechi și cunoscuți de vasluieni, ai partidului, cum ar fi foștii viceprimari Daniel Neacșu și Dragoș Cazacu, Valeriu Caragață, actualul administrator public al județului, ori Ana Smaranda Rinder, managerul Spitalului județean de Urgență Vaslui. Primii trei s-au retras din cursa pentru nominalizare, iar în sondajul făcut în rândul vasluienilor au fost implicați doar Lucian Braniște și Ana Rinder. Nu se știe dacă și managerul spitalului județean a renunțat la nominalizare, pentru a-și continua proiectele începute la unitatea spitalicească, cert este că noul venit în PSD, Lucian Braniște, a fost considerat de către conducerea județeană a partidului drept cel mai potrivit pentru a se lupta și a câștiga bătălia pentru fotoliul de primar. El ar trebui să continue munca actualului primar Vasile Pavel, cel care a decis să se retragă la pensie.

Și totuși, dacă Vasile Pavel nu a avut nicio emoție în a-și câștiga și apoi reconfirma în mai multe rânduri mandatul de primar, nu la fel va fi în cazul lui Braniște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.