Spitalul din Murgeni, politicienii au uitat, oamenii mor la poartă

Un bărbat de 78 de ani, care acuza stări de rău, a decedat chiar în fața spitalului din Murgeni. Resuscitat minute în șir de medicii de pe ambulanță chiar în poarta spitalului, ei nu i-au putut salva viața. Deputatul Raisa Enachi reamintește demersurile sale pentru redeschiderea unei unități de urgențe în acest spital, chiar la votarea bugetului din acest an, măsură care ar fi salvat o viață și poate altele în viitor.

„ROMÂNIA anului 2024! „În Murgeni mori cu zile, chiar dacă avem spital în oraș”, a susținut un cetățean al orașului Murgeni. Autoritățile sunt conștiente de această situație și nu este primul caz în care oamenii decedează din lipsa unei secții de Primiri Urgențe”, scrie deputatul Raisa Enachi pe pagina sa de socializare după decesul unui bătrân de 74 de ani chiar în fața porții spitalului din Murgeni, moarte petrecută vineri.

Parlamentarul amintește demersurile sale repetate în Camera Deputaților pentru deschiderea unei unități de urgențe în spitalul din orașul Murgeni, unitate absolut necesară care ar deservi locuitorii orașului și pe cei care trăiesc în comunele din jur. Aceste demersuri, care s-au materializat inclusiv într-un amendament al parlamentarului la Legea bugetului din acest an, ar fi putut salva această viață, ca și altele poate în viitor, dacă ar fi trezit conștiința celorlalți legiuitori.   

„Despre această problemă am vorbit și în plenul Camerei Deputaților, solicitând un amendament în cadrul dezbaterii bugetului de stat pentru anul 2024. Din păcate, această inițiativă nu a fost luată în considerare de către nimeni”, a scris Raisa Enachi, întrebându-se „De ce nu se iau măsuri în favoarea cetățenilor orașului Murgeni?” și făcând apel la primarul Murgeniului, Eduard Cazacu, despre care a spus că „doar promite de fiecare dată”.

„Ieri a decedat un cetățean din cauza nepăsării, azi pe cine mai interesează? Autoritățile sunt conștiente de această situație și nu este primul caz în care oamenii decedează din lipsa unei secții de Primiri Urgențe. Pentru cei ce uită, le reamintim de Murgeni! Ieri a decedat un cetățean din cauza nepăsării, azi pe cine mai interesează? Autoritățile sunt conștiente de această situație și nu este primul caz în care oamenii decedează din lipsa unei secții de Primiri Urgențe. Domnul primar, Eduard Cazacu, nu vede, nu aude, nu îl interesează!?”, scrie, în disperare de cauză, Raisa Enachi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.