Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: Expoziția Distincție și Onoare. Ordine și decorații din colecția Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are deosebita plăcere de a găzdui în perioada 10 februarie – 14 aprilie 2024 o nouă expoziție cu tematică istorică: Distincție și Onoare. Ordine și decorații din colecția Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Prin prisma acestui eveniment am dorit să ilustrăm evoluția Principatelor, iar mai apoi a României în perioada secolelor XIX-XX, o perioadă tumultoasă pentru istoria Europei în care au avut loc numeroase conflicte, iar multe state, printre care și România, și-au câștigat independența. Expoziția creată de noi prezintă o mare parte din evenimentele care au marcat aceste două secole și oferă vizitatorilor ocazia de a putea viziona exponate cu o bogată încărcătură istorică, care au fost construite în acea perioadă și purtate cu mândrie atât de către militarii vremii, cât și de diverse personalități în jurul cărora s-au țesut nenumărate povești.

Expoziția, Distincție și Onoare. Ordine și decorații din colecția Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, este compusă atât din ordine și decorații românești, cât și străine, prezentând o evoluție în timp a acestora. Totodată, ținem să menționăm faptul că în cadrul acestei expuneri nu veți putea admira doar decorații militare și civile, ci și o serie de medalii comemorative, jubiliare sau obținute cu ocazia diverselor concursuri care amintesc numeroase evenimente ce ne-au marcat existența.

Sâmbătă, 10 februarie 2024, ora 11:00, vă invităm să participați la vernisajul expoziției organizat la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, situat pe Str. Vasile Pârvan, nr. 1. Invitatul nostru este cercetătorul științific dr. Sever Boțan din cadrul Institutului de Arheologie al Academiei Române, Filiala Iași.

Organizator: muzeograf Adrian-Ionuț Gîlea

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.