MANIFESTAREA CULTURALĂ „UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA”

Vineri, 26 martie 2021, începând cu orele 12:00, în Sala Multimedia a Muzeului Județean ,,Ştefan cel Mare” Vaslui s-a desfăşurat conferința științifică „Unirea Basarabiei cu România”.

Acest eveniment a avut ca scop principal aducerea în prim-plan a marelui act istoric de la 27 martie 1918, moment care a decis unirea Basarabiei cu Regatul României.

În cadrul acestei manifestări științifice – organizată de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean Vaslui – prof. univ. dr. George Enache, din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a prezentat o comunicare cu tema „Unirea Basarabiei cu România și destinul principalilor lideri unioniști reflectate în memorialistica profesorului Constantin N. Tomescu”.

Conf. univ. dr. Cristian Sandache, de la aceeași facultate, a avut o intervenție cu tema „Românism, moldovenism sau rusofilie? Scriitorul Ion Druță și controversele sale”.

La manifestarea dedicată acestei pagini de istorie națională – Unirea Basarabiei cu România, de interes pentru publicul larg a participat, din partea Consiliului Județean Vaslui profesorul Vasile Mariciuc.

Întreaga activitate a fost moderată de prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Organizatori:

• Prof. dr. Ramona-Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui

• dr. Mihai-Cristian Şelaru, Muzeul Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui

Youtube: https://youtu.be/84fiQPVeDME

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.