Situația epidemiologică COVID-19, la nivelul județului Vaslui

Situația epidemiologică COVID-19, la nivelul județului Vaslui:

cazuri confirmate COVID – 19,

până în prezent: 14158 cazuri (cu locul de infectare în județul Vaslui);

în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 674 persoane împotriva COVID-19, din care 446 persoane la rapel;

numărul total de doze de vaccin primite în județul Vaslui – 34388;

numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 33683, din care: – doza 1 – 23830 persoane și doza 2 – 9853 persoane.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID–19 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

Menționăm că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro, iar pentru suport, în vederea programării la vaccinare, vă rugăm să apelați numărul unic național – 021.414.44.25.

DIRECTOR EXECUTIV

VLADA MIHAELA

DIRECTIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.