Negreștenii vor avea acces gratuit la internet

„Începând cu luna martie 2021, atât locuitorii orașului Negresti, cât și persoanele care tranzitează orașul, beneficiază de acces gratuit la internet WiFi, în 12 locații, din care 8 în Orașul Negrești și 4 în satele componente”, anunță Primăria orașului Negrești.

În anunțul său, edilul Cristinel Rusu detaliază care vor fi localitățile și zonele:

Negrești – Primărie – cuprinde atât parcul din fata primăriei cât și parcul din fața Oficiului Poștal”

Negrești – Parcul din fața Casei orășenești de cultură “Neculai Cioată”.

Negrești – Stația de autobuz – din dreptul blocului ANL B5

Negrești – Liceu corp A (str. 1 Decembrie)

Negrești – Liceu corp B (str. Decebal)

Școala din satul Căzănești

Școala din satul Cioatele

Școala din satul Parpanița

Școala din satul Valea Mare

Negrești – Sala de sport – cuprinde și zona Parcului

Negrești – Piața agroalimentară

Negrești – Căminul de copii – cuprinde Centrul de tineret, zona pietonală de pe str. M. Kogălniceanu și parcul de joacă de la Cămin.

În anunțul Primăriei Negrești se arată cum s-a reușit punerea la dispoziție a acestei facilități pentru locuitorii orașului: „Lansat în 2018, programul WIFI4EU prevede acordarea de cupoane valorice a cate 15.000 euro pentru localitățile din UE, Islanda și Norvegia, care se angajează sa ofere publicului acces gratuit la internet wireless. Aceste cupoane au fost alocate pe principiul “primul venit, primul servit”. Orașul nostru a reușit să candideze cu succes în obținerea finanțării, fiind printre cele 67 de municipalități din Romania care au primit un cupon valoric în cadrul celui de al 4-lea și ultim apel pentru aplicații. Rețelele finanțate prin WIFI4EU sunt gratuite și fără publicitate pentru o perioada de cel puțin 3 ani și nu colectează date cu caracter personal”.

Negreștenii sunt învățați cum să se conecteze la rețea pentru a beneficia de internet gratuit: „Oricine dorește să se conecteze la rețeaua wireless gratuită WIFI4EU trebuie doar să aleagă, pe dispozitivul său, rețeaua deschisă numită WIFI4EU și să apese butonul Conectare pe pagina de autentificare care apare automat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.