EURES – Ofertă muncă sezonieră în Portugalia şi Danemarca pentru culegători de mazăre

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin intermediul Serviciului EURES România vă face cunoscută oferta de muncă de lucrător în agricultură – culegător de mazăre pentru Danemarca şi Portugalia.

Firma Greenpeas Enterprise APS (www.My-greenpeas.com) cu sediul în localitatea Ørbæk, Danemarca oferă, pentru anul 2021, 300 de locuri de muncă de culegători de mazăre. Locurile de munca sunt în Danemarca (200 locuri de muncă), la ferma din Industrivej 1 E, oraşul Ringe, insula Funen (Fyn) şi în Portugalia (100 locuri de muncă), la ferma din Vila Nova de Milfontes.

Descrierea locului de muncă: Angajatorul caută persoane îndemanatice şi mobile pentru culesul mazării. Pot sa aplice şi cuplurile. Se va munci în ferme unde majoritatea lucrătorilor sunt din România. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea între lucrători. Se va încheia un contract de muncă direct la fermă fără intermediari şi fără comisione. Se acordă asistenţă în completarea şi trimiterea actelor pentru obţinerea dreptului de muncă. Se asigură transportul săptămânal cu autobuzele companiei la cumpărături.

Durata contractului:

Portugalia: 15 martie – 31 mai 2021, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână, se lucrează în intervalul orar 07 – 15.

Danemarca: iunie – septembrie 2021, program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână, se lucrează în intervalul orar 07 – 15.

Condiţii:

– Pentru Portugalia: Cazarea se face în case cu 3, 6 camere, echipate cu toate utilităţile. Intr-o camera se pot caza 2 până la 6 persoane. Pentru cupluri se va asigură cazare separată. Se asigură acces la bucătărie complet mobilată, sală de mese, băi cu duşuri, maşini de spălat haine. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este între 90 şi 140 de euro, incluzând consumul/utilităţile. Asigurarea medicală este plătită de către angajator.Transportul la locul de muncă va fi suportat de către angajator. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

– Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote cu 4 camere, 2 persoane în cameră, rulota este echipata cu baie si toaleta. In camping sunt disponibile separat de rulote: bucătărie complet mobilata (frigider, aragaz), sală de mese, extra bai cu duşuri, maşini de spălat, TV, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro cu toate utilitatile incluse. Taxa de cazare se va retine la plecare din salariu. Asigurarea medicala este platita de catre angajator.

Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpăraturi, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Plata muncii:

– În Portugalia: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună/persoană este de 750 euro brut. Salariul poate ajunge la 1500-1700 de euro brut/lună. Săptămânal se acordă un avans, care poate fi achitat cash sau prin cont bancar. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

– În Danemarca: Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, salariul este între 2000 şi 2500 de euro brut/lună. Salariul se acordă lunar. Săptămânal se acordă un avans, care poate fi achitat cash sau prin cont bancar. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12.5% din salariu, reprezentând bani de vacanţă, conform legislaţiei daneze. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

Cerinţe:

– vârstă minimă: 18 ani;

– nu se solicită cunoaşterea unei limbi străine;

– abilităţi de muncă în agricultură;

– condiţie fizică bună.

Mod de aplicare:

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de e-mail: aam@greenpeas.dk şi pentru monitorizare la: barna.fuleki@ms.anofm.ro.  Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 004551501097, persoană de contact Andreea Motoc.

Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Biroul de presă

AGENŢIA  JUDEŢEANĂ  PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.