SIMPOZIONUL NAȚIONAL „FEMEI CELEBRE ALE ROMÂNIEI”

Muzeul Județean ,,Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, a organizat Simpozionul național „Femei celebre ale României”. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, respectiv 5 și 6 martie 2021, începând cu orele 10:00, în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și a putut fi urmărit integral pe pagina Facebook a muzeului.

Vineri, 5 martie, au susținut comunicări istorici și cercetători veniți de la diverse instituții din țară: Facultatea de Istorie a Universității București, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Națională a României, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Municipal Câmpulung, Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” Buzău, Asociația pentru educație socio-emoțională Combat Stress RO, Radio Shalom Romania. Ziua s-a încheiet cu un mic concert susținut de clasa de chitară a Asociației „Duo Art Studio Parfeni & Trufia”, coordonatori prof. Galina PARFENI și prof. Adrian TRUFIA.

Sâmbătă, 6 martie, a avut loc o sesiune de prezentări de carte urmată de un alt moment muzical susținut de clasa de pian a Asociației „Duo Art Studio Parfeni & Trufia”.

Le mulțumim tuturor invitaților Simpozionul național „Femei celebre ale României” și celor ce ne-au fost aproape în mediul online.Organizatori:

• prof. dr. Ramona Maria MOCANU, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

• Cristina Maria CÎMPIANU, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” VasluiYoutube:

Femei celebre ale Romaniei 2021-I:

https://youtu.be/JQg4R3u9RTs

Femei celebre ale Romaniei 2021-II:

https://youtu.be/4UtnTBu06AI

Femei celebre ale Romaniei 2021-III:

https://youtu.be/vlS21tQn4Lo

Femei celebre ale Romaniei 2021-IV:

https://youtu.be/oMAYSgSHajU

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.