„Bârladul nu e Hopa Mitică! Joaca de-a ‘deschide-te, închide-te’ duce orașul la faliment”

„Bârladul nu e Hopa Mitică! Joaca de-a „deschide-te, închide-te” duce orașul la faliment”, spunea fostul deputat Daniel Olteanu, încă înainte de protestul de duminică, 7 martie 2021, al patronatului și lucrătorilor din domeniul HORECA din municipiul Bârlad.„ Ghinionul nostru, ca bârlădeni, e că brambureala de la nivel central e dublată de amatorismul de la nivel local, iar rezultatul e un dezastru”, mai spune Olteanu.  

„Am tăcut până acum, am strâns din dinți și am așteptat, însă așa nu se mai poate: bătaia de joc a primarului Boroș la adresa bârlădenilor a ajuns în faza de cartonaș roșu!”, scrie fostul deputat ALDE Daniel Olteanu, într-o postare de pe pagina sa de socializare.

„Cu spitalul închis de 1 AN (!!!) și bolnavii puși pe drumuri, cu economia locală pe butuci și cu lacăt pe școli, Bârladul a încasat lovitură după lovitură din partea actualilor lideri ai PNL și se află acum în cădere liberă.

Ghinionul nostru, ca bârlădeni, e că brambureala de la nivel central e dublată de amatorismul de la nivel local, iar rezultatul e un dezastru”, mai spune liderul ALDE.  

Gând la gând …fără nicio bucurie cu cei care lucrează în domeniul HORECA (Hoteluri, Restaurante, Catering), Olteanu descrie starea în care se află aceștia acum: „Reintrarea, de azi, în scenariul roșu, toarnă gaz pe foc. Sugrumat de habarnismul administrației Boroș, orașul a mai primit un brânci unde îl doare mai tare – puținii antreprenori din HORECA, care au redeschis cât li s-a permis, sunt nevoiți să tragă din nou obloanele, fără niciun avertisment. Cine și-a făcut acum aprovizionarea și-a majorat, de fapt, pierderile!”. 

Pentru un oraș de mărimea Bârladului, care nu a fost niciodată prietenos cu întreprinzătorii mici și mijlocii, a le da cu flit celor care asigură oxigen pentru bugetul local înseamnă sinucidere curată. Așa înțelege primarul Boroș să îi sprijine pe antreprenori: în loc să le ofere facilități suplimentare ca să supraviețuiască în număr cât mai mare acestei crize, îi obligă să se joace, PE BANII LOR, de-a „deschide-te, închide-te”.

De un an, după ce Dumitru Boroș a cântat cum i s-a zis și cum i-a convenit, constat că nu s-a schimbat nimic în bine. Era timp suficient pentru a lua măsuri de limitare a răspândirii infectării populației. Apropo, de ce nu se mai igienizează acum străzile, scările de bloc și incintele publice?”, mai scrie Olteanu. 

„Minciuna că #SEPOATE (adică „porumbelul” electoral recunoscut inclusiv de liderii PNL de la centru) s-a transformat într-o spoială pe mulți, foarte mulți bani publici, în timp ce Bârladul se zbate în aceeași mare de COVID și de degradare. Am avertizat, încă din 2017, cu privire la lipsa de pricepere a administrației actuale, care e mai preocupată să facă politica propriului interes decât să lucreze în beneficiul bârlădenilor.

Ridic astăzi, simbolic, cartonașul roșu pentru Dumitru Boroș, pe care îl lasă rece problemele antreprenorilor din Bârlad. Îi aștept alături de mine pe toți întreprinzătorii din oraș care vor să spună STOP jocului de-a Hopa Mitică! Odată la pământ, economia locală nu se mai ridică!!! Nici Coronavirusul, nici criza economică nu pot pune orașul la pământ așa cum o face, de peste patru ani, bătaia de joc a primarului Boroș!”, își încheie mesajul fostul parlamentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.