Spectacol omagial în memoria profesorului Romeo Tălmaciu

Profesorul Romeo Tălmaciu, creatorul Fanfarei Rotaria, va fi omagiat pe 9 martie 2021, în cadrul unui spectacol special ce va avea loc la ora 16:00, la Centrul de Afaceri Vaslui, și în care Fanfara Rotaria va susține un recital. Data, 9 martie, nu este aleasă întâmplător, pentru că în această zi Romeo Tălmaciu ar fi trebuit să împlinească 65 de ani.

Romeo Tălmaciu s-a născut la 9 martie 1956, a absolvit Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, a creat Trupa Instrumentală “Rotaria”, un adevărat ambasador al Vasluiului, cu care a obținut an de an nenumărate premii la concursuri naționale și internaționale.

„Am urcat pe zeci de scene din toată lumea, sute și mii de festivaluri și concursuri. Din 2000, de când am înființat Formația Rotaria și mai apoi Rotaria Junior, am adus acasă sute de premii, diplome și trofee. Cel mai emoționant moment a fost cel din Belgia, din 2006, unde am participat la un festival și am luat toate premiile. Apoi a urmat participarea la «Românii au talent». Nici eu nu am crezut că vom avea așa un succes, iar acum, când revăd imaginile, sunt emoționat și uimit de cât de bine s-au mobilizat copiii”, spunea profesorul vasluian.

„Mulți dintre copii au instrumentele lor, cumpărate de ei. Vin din toate zonele județului la Rotaria și vor să învețe să cânte la instrumente, ceea ce înseamnă că viitorul muzicii de fanfară e pe mâini bune. Eu tot mai sper ca, în timp, să auzim în chioșcurile din parcuri muzica de fanfară. Asta e credința și speranța mea”, mai spunea Romeo Tălmaciu.

În dimineața de 15 noiembrie 2018, în jurul orei 04:00, inima profesorului Tălmaciu a încetat să mai bată.

„ROMEO, marți, pe 9 martie, ar fi trebuit să adaugi încă un an șirului vieții tale. Ne vom întâlni și vom povesti despre tot ce ai făcut în scurta-ți trecere pe Pământ. Urma ta determină recunoștința noastră, a celor din comunitatea pe care ai slujit-o cu credință. Copiii de la Rotaria, proiectul profesional atât de drag ție, ne vor reaminti de tine, prietene! Odihnă sufletului tău!”, scrie pe contul său de socializare Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.