Să ne cinstim cum se cuvine un simbol al acestei lumi – Femeia

La exact 3 ani de la înființarea Asociației Culturale ArtEst, după organizarea a numeroase ateliere de creație pentru copii, târguri tradiționale de Dragobete, Mărțișor, Paște sau Crăciun, spectacole și recitaluri pentru publicul vasluian, astăzi lucrătorii ArtEst și-au mai împlinit o dorință, pe care au dedicat-o celei mai iubite ființe dintre noi toți. Dumnezeu a semănat în creația sa desăvârșită, Femeia, virtuți care ne-au însoțit mereu pe calea împlinirii noastre – devotament, dragoste necondiționată, dăruire totală.

ArtEst, prin Cătălin Luncanu, Ramona Ailioaiei și Alina Filip, a mai făcut un pas spre a ne mai despovăra de griji și de griul unor vremuri care par a nu se mai termina.

Manifestarea FLORI ÎN DAR a debutat în cel mai emoționant mod cu putință, cu un moment muzical închinat celor pentru care Creatorul a ales, în acest ultim an atât de dificil pentru omenire, un alt drum.

Pentru cele care ne-au fost mame, bunici, soții, surori, fiice sau iubite, dăinuind acum doar prin gândurile noastre, Otilia Teletin – Soul Music Art a interpretat excepțional „Vreau să am steaua mea”.

Îngerii de la Domisong, prin Carmen Trufia, au părut anume trimiși de o forță divină pentru a ne reaminti tuturor cât este de important să ne trăim frumos clipa, iar în prag de 8 Martie, să ne cinstim cum se cuvine un simbol al acestei lumi – Femeia.

Spectacolul FLORI ÎN DAR a completat, în cel mai potrivit mod, festivitatea de premierea profesorilor și liceenilor vasluieni, implicați într-o nouă competiție HUB VERDE. 100 de participanți s-au înscris în concurs, purtând de grijă ca pe 8 martie 100 de flori de primăvară să ajungă în grădina LER, fiecare în parte purtând ca și simbol, numele mamelor lor. 10 dintre ei au fost premiați, împreună cu profesorii care i-au mobilizat. Tot mai mulți actori din mediul privat se alătură ArtEst, venind de fiecare dată dezinteresat să-și susțină comunitatea și valorile ei. Astăzi premierea s-a realizat mulțumită lui Ciprian Hordilă (Librăriile Cărturești, prin Hiccup Bookshop) și Dumitru Rășcanu (Apisrom). Cele mai iubite volume de carte de către adolescenți și cea mai delicioasă miere de albine au ajuns la premianți.

Cei 10 liceeni premianți: Ursu Cătălin – XII A, Bogdan Roxana – X G, Dudau Alexandra -X B, Voicu RAREȘ- IX F, Cojocaru ANDRADA-IX F, Anghel CATIA- IX F , Diaconescu Ana Maria – IX G, Ignat Denis- IX F, Ilioaia Robert-IX F, Mihalache Teodor-IX F

Profesori implicați: Vîntu Cristina, Popica Camelia, Lisievici Gabriela, Jitariu Constantin, Florea Liliana, Ursu Gabriela, Scutaru Cezarina, Sîrbu Petronela, Mirela Sălcianu, Hulubei Daniel, Ginghină Nicoleta și Ghiga Mihaela

Proiectul HUB VERDE s-a dezvoltat timp de 6 luni prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, cu finanțarea LIDL România, susținut de către Federația Fundațiile Comunitare din România și coordonat la nivel local de către Fundația Comunitară Iași.

Ramona Ailioaiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.