Marcel Ciolacu : „Cu ce sunt de vină românii din Vaslui?”

Parlamentarii PSD, inclusiv cei din Vaslui, au votat împotriva Legii bugetului de stat, condamnând alocările pe criterii politice. Senatoarea Gabriela Crețu a spus că „banii sunt împărțiți discreționar, doar unora”, în vreme ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat de la tribună că prin acest buget vasluienii sunt pedepsiți de către PNL și USR pentru că nu au votat aceste partide.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatoarea PSD Gabriela Crețu scrie, de pe scaunul de parlamentar participant la ședința camerelor reunite pentru dezbaterea asupra Legii bugetului de stat pe anul 2021, că „banii tuturor vor fi împărțiți discreționar, doar unora”, iar acest lucru nici măcar „nu mai e de mirare” pentru modul în care guvernează cei din coaliția aflată la putere, formată din PNL și USR.

Astfel că, precum deputatul Eduard Popica, care a anunțat din timpul dezbaterii că va vota „împotrivă”, după ce i-au fost respinse amendamentele, toți parlamentarii PSD, inclusiv cei vasluieni, bineînțeles, au dat un vot negativ marți seară, atunci când a fost supă la vot Legea bugetului de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Însă cea mai radicală poziție în privința județului Vaslui a avut-o președintele PSD Marcel Ciolacu, care, de la tribuna Parlamentului, a spus că prin această lege PNL și USR îi pedepsește pe vasluieni pentru că aceste partide nu au câștigat în județul Vaslui alegerile.

„Guvernul dumneavoastră împarte bani pe criterii politice, iar acest lucru este o infracțiune. Ați avut bani să dați la PNL, UDMR și USR. Nimeni niciodată nu și-a permis așa ceva. Asta este normalitatea promisă de Iohannis pentru România. Cu ce sunt de vină românii din Botoșani, din Vaslui, din jumătate din țară? Acei oameni nu plătesc taxe? Cum să pedepsiți oameni și administrații locale pentru că nu ați câștigat dumneavoastră acolo alegeri? PSD nu va vota bugetul”, a spus în declarația sa de la tribună liderul PSD.

Domnule prim-ministru, ca de fiecare dată, v-am ascultat cu atenție. Un mincinos mai patologic ca dumneavoastră nu cred că am ascultat vreodată. Sunteți la guvernare de un an de zile. Domnule Orban sunteți cel mai vechi politician din această sală. Acuzați PSD-ul că fură. Nu vă este rușine? Îmi aduc aminte de Unifarm. Ne-ați ținut în casă în timp ce voi furați. Nu ți-e rușine? Bugetul pe care l-ați prezentat e o rușine. Nu ați reușit să creșteți alocațiile și pensiile. Atât puteți, asta este viziunea dumneavoastră de austeritate pentru România. Nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea, tocmai dumneavoastră care vă războiați cu Al Capone”, a mai spus Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.