ROMÂNIA, O ȚARĂ A ROMÂNILOR. PSD în preferințele românilor

Partidul Social Democrat  propune o nouă direcție politică pentru dezvoltarea României în acest context social dificil. Societatea românească are un potențial enorm, dar pentru a atinge acest orizont, este nevoie de o schimbare de paradigmă care să permită fiecărui român să întrevadă un viitor mai bun în România.

În acest context, social democrații români doresc să devină forța politică a progresului, capabilă să îmbine creșterea economică cu dezvoltarea echitabilă a României. Prea mult timp românii s-au lăsat divizați de o dreaptă politică fără o viziune reală pentru țară. Pentru partidele politice de dreapta, România este împărțită între privat și public, între oraș și sat, între cei cu resurse și cei fără, ca și cum trebuie să existe mereu un conflict în interiorul societății românești. Partidul Social Democrat respinge acest fel de a face politică și promovează consensul și colaborarea între diferitele părți ale societății  iar pentru a clădi o Românie prosperă pentru toți românii, unitatea socială și spirituală ne oferă cadrul necesar de reușită .

Pentru o societate echitabilă, este nevoie de intervenția statului. Forțele pieței funcționează doar până la un punct și pot fi manipulate de cei care au prea multe resurse și prea multă putere. Atunci când dialogul social nu funcționează, statul trebuie să intervină pentru a asigura angajaților din sistemul public și privat veniturile necesare unui trai decent în România. Prea mulți români trăiesc de pe o zi pe alta, chiar dacă sunt angajați. Viziunea Partidului Social Democrat prevede creșteri sustenabile de venituri pentru bunăstarea românilor. Susținem ca munca prestată să fie recompensată echitabil pentru a asigura un trai decent tuturor. Partidul Social Democrat va susține introducerea salariului minim pentru români în Uniunea Europeană ca mecanism de justiție socială la nivel național și european.

În același timp, pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă, Partidul Social Democrat înțelege nevoia creșterii investițiilor publice în dezvoltarea infrastructurii, dar și sprijinirea activă a antreprenoriatului. Este nevoie ca România să treacă printr-un proces de modernizare. Acest lucru presupune dezvoltarea rețelei de transport, modernizarea școlilor și spitalelor, îmbunătățirea serviciilor publice și sociale, dar și stimularea inițiativei private. Susținem în acest sens nevoia unui nou pact social pentru dezvoltarea Românieiun parteneriat între sistemul public și privat pentru promovarea acelor soluții care pot asigura o creștere sustenabilă pentru țara noastră.

O țară dezvoltată echilibrat trebuie să își protejeze cetățenii, nu să-i dezbine, indiferent unde trăiesc, în țară sau străinătate, indiferent de regiune sau de diferențele care îi caracterizează. De aceea, Partidul Social Democrat își propune să fie forța politică a unității naționale. Vom milita pentru o dezvoltare echilibrată care reduce decalajele de dezvoltare între regiuni, dar și inegalitățile între persoane. Avem nevoie de o Românie conectată de la Nord la Sud și de la Est la Vest, de o țară în care diversitatea devine o forță creatoare pentru dezvoltarea societății. Avem nevoie ca Moldova să continue procesul de recuperare și să reducă decalajul economic. Paradoxul este că Moldova dispune de una dintre cele mai importante resurse de dezvoltare, resursa umană. Trebuie continuate investițiile în infrastructură, educație, cercetare și inovare.

Partidul Social Democrat este cel mai pro-european partid din România și își dorește o Europă socială, o Uniune Europeană echitabilă și coezivă. Este timpul să trecem peste ezitările primilor ani de apartenență la nivel european, pentru a lansa noi inițiative cu scopul de a întări proiectul european. În același timp, social democrații români au pus mereu pe primul loc siguranța românilor.

Avem nevoie de o acțiune comună pentru rezolvarea problemelor globale, dar și de mecanisme care să asigure protejarea intereselor naționale. Un aspect important asupra căruia România trebuie să acționeze mai mult este protejarea capitalului românesc pentru a face față concurenței neloiale și a asigura accesul echitabil la finanțare. Agricultura românească performantă și industria cu valoare adăugată importantă au nevoie de un sistem de protecție adecvat și modern pe măsura potențialului pe care aceste două sectoare le au pentru economia națională. Acordurile comerciale internaționale trebuie să prevadă mecanisme de control democratic și sisteme de protecție a standardelor sociale și de calitate existente la nivel european.

În acest sens propunem un nou proiect politic pentru țară. O viziune de stânga pentru România de mâine. Partidul Social Democrat este deschis către societatea civilă pentru a construi o nouă viziune pentru dezvoltarea sustenabilă a României.

AVEM NEVOIE DE UNITATE SOCIALĂ ȘI DE SUSȚINEREA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!

ÎMPREUNĂ  PENTRU  O ROMÂNIE   PUTERNICĂ!   

ÎMPREUNĂ  PENTRU  ROMÂNI!

Alegerile parlamentare de pe 6 decembrie oferă românilor șansa de îndrepta România!

 Partidului Social Democrat dorește o Românie respectată!!

Material de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda PSD – Organizația Județeană Vaslui, Cod mandatar: 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.