Moștenitoarea minoră a unui celebru boier evreu a câștigat la Judecătoria Vaslui despăgubiri record: 125.000 de euro!

Se numește Anisia Sebastiana Fisher, este minoră, moștenitoarea lui Carol Fisher, un celebru și bogătaș evreu și tocmai a câștigat la Judecătoria Vaslui un proces cu depăgubiri financiare record: peste 60 de miliarde lei vechi, adică aproape 125.000 de euro. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Vaslui, va trebui să plătească toată această sumă pentru a achita contravaloarea materialului lemnos exploatat de pe miile de hectare de pădure parte a Ocolurilor Silvice Țibănești și Băcești în perioada 2009-2015, dar și prețul lucrărilor de replantare și întreținere a terenurilor dovedite ca aparținând moștenitoarei.

Probabil că vă așteptați să spunem că Direcția Silvică Vaslui a făcut apel la Tribunalul Vaslui, după ce a văzut decizia judecătorilor. Un apel s-a făcut, chiar vineri, 28 august, dar nu de către Direcția Silvică Vaslui, ci chiar de către cea care a câștigat procesul, Anisia Sebastiana Fisher, probabil nemulțumită de cuantumul despăgubirilor.

De menționat că această moștenitoare a câștigat rând pe rând procese în județete Iași și Neamț, obiectul fiind, în principal, restituirea dreptului de proprietate asupra fondurilor de pădure. Mii de hectare de pădure din aceste județe au ajuns în posesia minorei reprezentată de un tutore în cadrul proceselor. Ultimul proces a avut loc în luna februarie a acestui an, când Anisia Sebastiana Fisher a câștigat o clădire monument istoric în buricul Iașului, dovedind că acel imobil a aparținut străbunicului ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.