„Patogeni fără frontiere”, un proiect al Spitalului Județean Vaslui pe placul Covidului

În timp ce Vasluiul urcă vertiginos până pe locul doi pe țară la numărul de îmbolnăviri, ce proiect credeți că se deruleaza pe lovele grele la Spitalul Județean Vaslui? Unul cu titlu sadic și nefericit pentru noi, dar, probabil, amuzant pentru Covid 19: „Patogeni fără frontiere”. Proiectul este în valoare de, atenție!, aproape 1 milion de lei, este transfrontalier, iar parteneri sunt Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneagă”. Finanțarea este de aproximativ 90% de la Uniunea Europeană.

Ca să vă imaginați despre ce e vorba, pentru că altfel nu veți înțelege nimic, vă dăm următoarea explicație propusă chiar în materialele oficiale de descriere a activității: „proiectul își propune îmbunătățirea prevenției, controlului și supravegherii infecțiilor nocosomiale pe ambele maluri ale Prutului”. V-ați creionat în mare acum primbăricile nelimitate ale unor oameni bine intenționați de o parte si de alta a Podului de Flori?

Evident, ca să nu bată prea tare la ochi, „Patogeni fără frontiere” a fost inclus într-un calup de 9 proiecte transfrontaliere, care fac parte din Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, unele dintre acestea destul de importante și care vor duce la modernizarea cu aparatură medicală și la noi și la ei. Chiar și așa, nu putem totuși scăpa de proiectele care arunca pur și simplu banii pe fereastră?

Pandemia prin care trecem ar putea fi un motiv de apel la forurile europene de finanțare pentru o redirecționare a fondurilor spre rezolvarea problemelor cu adevărat reale din sănătatea celor două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.