Noi tarife pentru rovignete

De luni, 11 martie 2024, intră în vigoare noile prețuri ale rovignetei, așa cum au fost ele stabilite prin OUG 15/2024, șoferii având acum posibilitatea achiziționării de rovigniete valabile chiar și o zi. Pentru actualizarea perioadelor de valabilitate și a noilor tarife, CNAIR va suspenda emiterea rovignetei pe 11 martie, între orele 00.00 – 3.00. De asemenea, până pe 21 martie, aceste permise pentru utilizarea drumurilor naționale și autostrăzilor nu pot fi achiziționate prin SMS. Utilizatorii sunt sfătuiți să-și cumpere rovignetele în avans, pentru a evita amenzile.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că începând cu data de 11 martie 2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, nu va fi posibilă emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web sau a aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar / electronice (terminale). 

„Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației”, se arată în comunicatul CNAIR.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024.

Anexa cu noile tarife pentru rovinietă prevăzute în Ordonanța nr. 14/2024 poate fi consultată mai jos. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.