Deputata Raisa Enachi, despre starea Educației românești: „Haideți să investim corect în Educație, aici, acasă, în România!”

Deputata de Vaslui Raisa Enachi a susținut în Parlamentul României o declarație politică, arătându-și îngrijorarea față de actuala stare a învățământului românesc. „Faptul că doar 42 la sută dintre elevi au luat peste 5 la matematică la simularea Evaluării Naționale din acest an reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga societate. Trebuie să înțelegem că Educația este o responsabilitate comună, care implică atât școala, cât și familia. Dacă nu acordăm atenția cuvenită educației tinerilor, ne putem aștepta la consecințe serioase pentru viitorul țării. Haideți să investim corect în Educație, aici, acasă, în România!”, le-a spus deputata vasluiană colegilor parlamentari.

„Stimați colegi

Totul pleacă de la educație! Rezultatele îngrijorătoare obținute la simularea Evaluării Naționale în acest an aduc în prim plan o problemă urgență: starea învățământului românesc. Faptul că doar 42 la sută dintre elevi au reușit să obțină nota 5 la matematică reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga societate. Este evident că există o problemă profundă în felul în care gestionăm astăzi educația copiilor noștri. În loc să ne implicăm activ în educația lor, preferăm să-i lăsăm în grija școlii sau să-i certăm pe profesori că lucrurile nu merg așa cum ne-am dori noi. Implicarea activă a părinților în educația copiilor noștri este esențială pentru succesul lor academic și personal. Este ușor să arătăm cu degetul către sistemul de învățământ sau către profesorii noștri. Probabil că a sosit momentul să recunoaștem că am pierdut controlul, că ne-am lăsat copii luați de valul tehnologiei, și că nu mai acordăm atenția și sprijinul necesar copiilor noștri.

Lipsa de resurse, infrastructura învechită precum și insuficiența pregătirii și sprijinului acordat cadrelor didactice sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă sistemul nostru educațional de astăzi din România. Este nevoie de un efort comun din partea tuturor în procesul educațional: părinți, profesori, autorități locale și centrale, pentru a găsi soluții durabile și eficiente pentru îmbunătățirea sistemului educațional. Investiția în Educație trebuie să devină o prioritate națională și să beneficieze de sprijinul și implicarea tuturor sectoarelor societății. Este timpul să acționăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Trebuie să înțelegem că Educația este o responsabilitate comună, care implică atât școala cât și familia. Dacă nu acordăm atenția cuvenită educației tinerilor, ne putem aștepta la consecințe serioase pentru viitorul țării. Este posibil să vedem o scădere a competivității, o creștere a sărăciei, precum și o stagnare în ceea ce privește inovația și progresul economic și social. Investiția în Educație este esențială pentru asigurarea unei societăți prospere și echitabile în viitor. Copiii de astăzi sunt viitorul de mâine! Haideți să investim corect în Educație, aici, acasă, î România! Vă mulțumesc!”, a arătat deputata de Vaslui, Raisa Enachi, în declarația sa politică privind starea Educației, susținută săptămâna trecută de la tribuna Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.