Cei mai buni instrumentiști din Vaslui au fost premiați

În cadrul unui concert omagial „Romeo Tălmaciu”, 9 elevi instrumentiști participanți la olimpiada de interpretare instrumentală au fost premiați.

În prezența familiei regretatului profesor, creatorul Fanfarei Rotaria, și a vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui, Ciprian-Ionuț Trifan, cei 9 amfitrioni au primit diplome și premii în bani, dar și aplauzele publicului prezent în sala de festivități a Centrului de Afaceri Vaslui.

Este vorba despre Rareș Alexandru Galavan, Andrei Nikolas Ungureanu, Darius Constantin Crețu și Marius Valentin Trifan, de la clasa de clarinet, avându-l ca profesor îndrumător pe Eduard Bîțu, Andrei Stoica, Ștefan Lazăr, Albert Mihalache, Giani Alexandru și Constantina Țugulea, de la clasa de trompetă, unde profesor îndrumător este Lucian Agache.

„Pe domnul profesor Tălmaciu l-am cunoscut, am și lucrat cu el. A făcut orice ca să-și vadă visul realizat, să-și vadă copiii cântând, ducându-i la diverse concerte, ba cu mașina personală, ba cu microbuzul de la Palatul Copiilor Vaslui. Unii se făceau că îl ajută. Acesta este adevărul și trebuie să-l spunem pentru a ști ce avem de făcut. Romeo Tălmaciu este un exemplu pentru foarte mulți tineri și mulți dintre ei i-au urmat visul, ducând mai departe fanfara tradițională. Și noi, prin Festivalul Fanfarelor, ducem mai departe această tradiție, încercând să nu pierdem fanfarele tradiționale, parte a nației noastre de români”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

În cadrul concertului omagial „Romeo Tălmaciu” au susținut recitaluri fanfarele Rotaria, Trandafirilor și Valea Mare.

Consiliul Județean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.