Fonduri europene alocate pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Începând cu 15 martie 2024, fermierii și organizațiile agricole pot accesa platforma oficială de internet – www.afir.ro – pentru a depune cereri de finanțare destinate modernizării infrastructurii de irigații.

Această măsură este parte a intervenției DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 și beneficiază de o alocare financiară de 400.000.000 de euro.

Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, conform legislației în vigoare, sunt considerate beneficiari eligibili. Această oportunitate oferă fermierilor șansa de a obține finanțare de până la 1.500.000 de euro pentru modernizarea sistemelor de irigație. Asta prin intermediul programului DR-25, cu sprijin public de 100% nerambursabil! Pentru detalii și pentru a depune cererea online, vizitați www.afir.ro. Consultați Ghidul solicitantului și anexele aferente DR-25 în secțiunea Finanțare.

„Nu ratați șansa de a obține o finanțare de până la 1.500.000 de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-25, cu sprijin public de 100% nerambursabil! Pentru detalii și depunere online, accesați www.afir.ro și consultați Ghidul solicitantului și anexele aferente DR-25 în secțiunea Finanțare”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

Anul trecut, Agenţia Naţională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui a realizat a doua etapă de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din amenajarea Albița-Fălciu. Au fost în derulare lucrări la Vetrișoaia, unde s-a reabilitat stația de repompare și 11,4 kilometri de canale de irigații care deservesc această zonă. Valoarea investiției a fost de 18,7 milioane de lei. Prin noua investiție se asigură apa pentru o suprafață de 1,9 hectare de teren agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.