ADR Nord-Est a verificat investiții de peste 200 de milioane de lei în municipiul Vaslui

Specialiștii de la ADR Nord-Est au efectuat o inspecție pentru a evalua progresul proiectelor referitoare la transportul public și construirea unui depou în municipiul Vaslui. Aceste două inițiative sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și trebuie finalizate până pe 31 octombrie 2024. Proiectul pentru transport primește o finanțare de 163,2 milioane de lei. Pentru construcția depoului sunt alocate 36,9 milioane de lei.

Proiectul pentru transport din Axa Prioritară 4 are ca obiectiv extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. În cadrul acestui proiect s-au achiziționat 18 mijloace de transport călători. Inclusiv 8 autobuze hibride diesel/electrice cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri. De asemenea, vor fi montați 342 de stâlpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor. Se vor construi 25 de stații noi și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente. Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul în municipiul Vaslui va acoperi mai multe direcții, inclusiv zona Koket (str. Gheorghe Doja), strada Traian, strada Castanilor (zona liceelor Ștefan Procopiu, Ion Mincu) și zona Delea – locuințe (până la Barajul Delea), precum și între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).

„În data de 05 martie 2024, pentru verificarea execuției lucrărilor și a conformității contractelor, o echipă de specialiști din partea ADR Nord-Est, Serviciul Verificare proiecte și Serviciul Monitorizare, a făcut o vizită în municipiul Vaslui pentru „Proiect de realizare depou pentru transportul public”, cod SMIS-126907 și „Proiect de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători”, cod SMIS-128283. Cele două proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectiv Specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”, având valori de 36.921.973,09 lei, respectiv 163.215.275,54 lei. Obiectivele au ca termen de implementare a etapei a II-a data de 31 octombrie 2024. Din partea Primăriei municipiului Vaslui, viceprimarul Lucian Braniste și specialiști de la Serviciul Management proiecte, Serviciul Investiții și Direcția Urbanism au însoțit pe teren reprezentanții ADR Nord-Est și au oferit acestora informații suplimentare despre obiectivele de investiții.

Vizita s-a finalizat cu verificarea la sediul instituției a documentelor întocmite pentru implementarea acestor proiecte”, a transmis Primăria municipiului Vaslui într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.