Contracte de finanțare de peste 22 de milioane semnate de primarii din Vinderei și Berezeni

Primăriile Vinderei și Berezeni au obținut finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru extinderea sistemului de ape uzate și înființarea de rețele de alimentare cu apă în două localități. În total, finanțarea nerambursabilă atrasă de la Ministerul Dezvoltării depășește 22,7 milioane lei. 

Ministerul Dezvoltării a semnat, în această săptămână, 44 de noi contracte de finanțare, pentru proiecte din 23 de județe, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a finanțărilor depășește 700 de milioane de lei, echivalentul a 141 de milioane de euro.

Între primăriile care vor beneficia de astfel de fonduri nerambursabile sunt și două din comune vasluiene. Astfel, comuna Vinderei va primi 17.020.460,92 lei, pentru extinderea sistemului de ape uzate existent, proiect care, la finalizare, va spori confortul pentru peste 600 de gospodării. Acest proiect este practic o completare a celor privind înființarea de sisteme centralizate de alimentare cu apă, canalizare și epurare ape uzate în satele din comuna Vinderei, pentru care primăria a obținut finanțări de aproape 41 milioane lei, prin PNDL.

Pentru comuna Berezeni, primarul Toader Dima a semnat contractul de finanțare în valoare de 5.735.665,86 lei a proiectului „Înființare sistem de alimentare cu apă în localitățile Rânceni și Stuhuleț, comuna Berezeni, județul Vaslui”. Odată finalizat, proiectul va completa cei 33 de km de rețea de alimentare cu apă existent în comună, și peste 1.500 de locuitori din cele două sate vor beneficia și ei de apă curentă. În continuare, primăria caută resurse pentru înființarea și a unui sistem centralizat de canalizare în cele două sate, încercând să obțină fonduri nerambursabile fie de la bugetul de stat, fie europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.