Protest AUR împotriva comasării alegerilor, la Vaslui

Circa o sută de membri și simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat în Centrul Civic al municipiului Vaslui împotriva intenției PSD și PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Manfestanții AUR au aprins lumânări „în memoria democrației din România, care a murit”, atât în fața sediului Prefecturii, cât și a sediului PSD Vaslui. „Vor comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pentru a distorsiona rezultatele și a-și păstra locurile și majoritatea în Parlamentul european. Trebuie ca românii să iasă la vot, să voteze pe cine le dictează lor conștiința, dar să iasă la vot”, a explicat prof. univ. dr. Sorin Sergiu Chelmu, membru în Biroul de Conducere al AUR Vaslui.

Organizația județeană a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, miercuri seară, în Centrul civic al municipiului Vaslui, un protest, susțin organizatorii, pentru a susține valorile democratice și drepturile cetățenești în România și a-și exprima dorința de schimbare și speranța într-un viitor mai bun. Protestul s-a dorit un semnal pentru a atrage atenția asupra intenției partidelor aflate la guvernare, PSD și PNL, de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, în luna iunie. Circa o sută de membri și simpatizanți AUR, fluturând steaguri și fulare, s-au strâns în fața sediului Instituției Prefectului Județului Vaslui scandând „Vrem dreptate, nu comasate” , „Cine suntem noi? AUR”.

„Democrația din România a luat-o pe o cale greșită. Cred că cei care conduc de 34 de ani România au încercat și încearcă din nou să’ demonstreze că prin forță pot obține absolut orice. Inclusiv schimbarea regulilor în timpul jocului ca să găsească o soluție prin care votul politic care ar fi trebuit exprimat către alegerile europarlamentare să fie amestecat cu votul sau cu problemele comunităților locale, ceea ce distorsonează clar, sau duc într-o direcție greșită cele două tipuri de alegeri. Dar, sigur, și cu sprijinul Uniunii Europene, pentru că, așa cum foarte bine s-a spus, la nivel european, grupul suvernist a devenit destul de puternic. Cei care până acum ne-au condus, și am văzut, în patru ani de zile, în afară de a lega dopul de sticlă, nu a fost nici o politică coerentă la nivelul Uniunii Europene, și de această dată, le-au dat sarcina să găsească soluții ca să nu piardă majoritatea la nivelul Parlamentului European. Motiv pentru care, au încercat acest lucru, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pentru a distorsiona rezultatele și să-și păstreze locurile și majoritatea în Parlamentul European. Numai că ei nu au înțeles un lucru: efectul de bumerang. S-ar putea ca românul, de data aceasta, să nu mai poată fi păcălit. Ceea ce eu îmi doresc din tot sufletul este doar ca românii să iasă la vot, să voteze pe cine le dictează lor conțtiința, dar să iasă la vot”, a explicat prof. univ. dr. Sorin Sergiu Chelmu motivul pentru care membrii AUR au organizat și au participat la protestul din Centrul civic al municipiului Vaslui.

După ce au aprins, în fața Prefecturii, câteva lumânări pentru a marca decesul democrației din România, protestatarii s-au deplasat la sediul organizației județene PSD Vaslui, unde au procedat la fel, aprinzând lumânări și declarând „Dumnezeu să-i ierte pe cei care au ucis democrația din România!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.