USR cere eliminarea taxei de 10% pe concediile medicale, „taxa pe boală”

„PSDPNL își bat joc de întreaga țară. Și-au bătut joc de profesori și de elevi. Și-au bătut joc de medici și agricultori. Acum își bat joc de mame și de bolnavii de cancer”, spune deputatul Mihai Botez, care cere eliminarea noi taxe, de 10%, pe concediile medicale.

„În timp ce, în fața microfoanelor, susțin că trebuie să fie eliminată nou-introdusa taxă de 10% pe concediile medicale, ba chiar spun că depun propriile amendamente în acest sens, reprezentanții PNL au cerut, la momentul votului, amânarea dezbaterii pe propunerea USR de desființare a taxei pe boală”, spune deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, care arată că USR a depus amendamente de eliminare, ca o continuare a demersurilor de desființare a acestei taxe aberante și neconstituționale, dar reprezentanții PNL au cerut – și, apoi, au votat cot la cot cu cei ai PSD – amânarea dezbaterii pentru o dată nestabilită.

„Cinismul PSDPNL este ucigător. Amânarea dezbaterii amendamentului USR este doar pentru a mai lua 10% de la 4.000 de mame angajate care au născut anul acesta, de la cele 9.000 de femei cu sarcini cu risc, de la cei 5.000 de părinți ai căror copii suferă de cancer și au nevoie să fie însoțiți” a declarat deputatul Mihai Botez.

Parlamentarul Vasluian crede că celor de la putere nu le pasă decât de combinațiile lor, de banii lor și de fericirea lor personală. „Pe noi ceilalți ne trec la victime colaterale”, spune liderul USR Vaslui.

„România NU este bătaia de joc a PSDPNL. Să le arătăm asta la alegeri!”, este îndemnul lui Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.