Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad: Filmul „Muzeul revoluției”

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 9-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Duminică 11 FEBRUARIE 2024 vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, producția Muzeul revoluției / Museum of the Revolution (Srđan Keča, Croația / Serbia / Republica Cehă, 2021)

„A bătut vântul în timpul nopții și ne-a distrus planurile”, spune proverbul din deschiderea filmului „Muzeul revoluției”. Cuvintele se referă la un plan din 1961 pentru a construi un muzeu grandios în Belgrad, un tribut pentru Iugoslavia socialistă. Muzeul ar fi fost construit pentru a comemora viețile oamenilor din Iugoslavia, însă proiectul nu a avansat mai mult de construcția subsolului. Clădirea abandonată spune acum o poveste foarte diferită față de cea imaginată acum 60 de ani. În spațiul umed și întunecat trăiesc proscrișii unei societăți remodelate de capitalism. Filmul se concentrează pe o fată care câștigă bani din spălarea mașinilor, împreună cu mama ei. Fata are o prietenie strânsă cu o femeie în vârstă, care locuiește, de asemenea, în acel subsol. În timp ce orașul în care locuiesc se transformă, cele trei femei găsesc un refugiu una în cealaltă.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă

Organizator național: Asociația One World Romania

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.