Din cauza gripei, acces restricționat în Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Accesul aparținătorilor pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost resticționat la doar 10 minute/persoană/bolnav, iar perioada de vizită în timpul săptămânii, la doar două ore. În mai multe secții accesul este total oprit, cu excepția vizitelor la bolnavii critici, care pot fi făcute doar cu acceptul medicului curant sau a medicului șef. 

Creșterea din ultima perioadă a numărului de cazuri de viroze respiratorii și gripă în rândul populației a determinat conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui să ia o serie de măsuri în vederea limitării transmiterii de astfel de boli către pacienții deja internați, prin intermediul aparținătorilor care doresc să viziteze bolnavii. Astfel programul de vizitare a fost restrâns la doar două ore, în perioada 14.00 – 16.00, în timpul săptămânii, respectiv trei ore, între 12.00 – 15.00, sâmbăta și duminica.

„Se permite accesul doar unui aparținător pentru fiecare pacient pe o perioadă de 10 minute. Purtarea măștii este obligatorie, atât pentru personalul medical cât și pentru aparținători, vizitatori. Aparţinătorii/ vizitatorii vor trebui să fie echipaţi cu măşti UF, halat UF, botoşi”, sunt deciziile luate de conducerea spitalului, regulile fiind obligatorii până ce va trece valul de îmbolnăviri cu viroze respiratorii, gripă ori pneumonii.

În mai multe secții, ATI (Terapie intensivă), Pediatrie, Boli infecțioase, Oncologie sau Neonatologie, accesul vizitatorilor este complet restricționat, fiind permis doar pentru bolnavii critici și doar cu acordul medicului curant sau a medicului șef de secție.

Aparținătorii pacienților internați în această periodă în cadrul SJU Vaslui sunt sfătuiți să-și restrângă vizitele, ori, în cazul în care o fac, să respecte regulile impuse de către conducerea spitalului. Informații despre pacienți internați la  Secția ATI sau în alte secții pot fi aflate de către aparținători prin intermediul centralei telefonice a spitalului, la numărul 0235.312120.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.