„PSD și PNL pun democrația în pericol: Comasarea alegerilor, un atentat la bunăstarea românilor”

Tentativa celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale provoacă îngrijorare în rândul celorlalți actori politici, ca și al cetățenilor. Printre partidele care-și manifestă dezaprobarea, Alianța pentru Unirea Românilor este cel mai hotărât să împiedice acest lucru. „Ciolacu și coaliția monstruoasă pregătesc instaurarea dictaturii. Ei se pregătesc să calce în picioare democrația românească doar pentru a mai rămâne o tură în fotoliile pe care le ocupă. AUR nu va permite acest lucru!”, anunță Nelu Decebal Riță, unul dintre liderii vasluieni. Colegul său, Ștefan Nechita, este îngrijorat de faptul că, după aceste alegeri comasate, guvernanții ar putea „uita” de majorarea din septembrie a pensiilor.

Intenția PSD și PNL de comasare a alegerilor europarlamentare din iunie cu cele locale, programate inițial pentru septembrie, este respinsă de o parte din mediul politic și din societatea civilă. Liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și-au exprimat dezaprobarea față de această idee nu doar prin acțiuni în cadrul Parlamentului României sau organizate în marile orașe, dar și pe plan local, inclusiv în Vaslui.

Subiectul a fost pus în discuție și la conferința săptămânală de presă susținută la noul sediu al Organizației Județene AUR Vaslui: „Pas cu pas, PSD și PNL reinstaurează dictatura în România. Disperați că își pierd mandatele, că vor rămâne fără privilegiile de care s-au bucurat zeci de ani, dinozaurii politici, mai mici sau mai mari, din PNL-ul kaiserului Iohannis au venit cu această idee: comasarea alegerilor. Efectele demersului politic planificat de „gânditorii” de la PSD și PNL vor fi devastatoare asupra democraţiei din ţara noastră. Interesul politic meschin al unor inși aflați vremelnic la putere de a se menţine la putere cu orice preţ îi împinge să încalce cu bună ştiinţă practici europene în materie electorală. Le place să se prezinte peste tot ca europeni, să afișeze imaginea „europenilor cu papion” la întruniri la nivel european, acolo unde poza de grup este tot ce contează. Dar, în realitate, se pregătesc să calce în picioare democrația românească doar pentru a mai rămâne o tură în fotoliile pe care le ocupă. Comasarea alegerilor este un demers discreționar, unilateral și antidemocratic al actualei puteri, elaborat fără consultarea societății civile. Tocmai de aceea, AUR a protestat atât în fața grupului parlamentar PNL, cât și a celui PSD, pentru a lua apărarea tuturor românilor care își văd drepturile fundamentale călcate în picioare de o coaliție toxică. AUR nu va permite acest lucru! Respingem ferm ideea că dificultățile economice, oricât de mari ar fi, pot fi înfruntate sau rezolvate prin diminuarea democrației. Dimpotrivă! Respingem ferm ideea că simplificarea și diminuarea procesului electoral, inclusiv a campaniei electorale, a competiției politice și a alegerilor libere și corecte ar fi soluții pentru orice, cu atât mai puțin pentru o criză economică”, a declarat Nelu Decebal Riță, membru în Biroul de Conducere Județean al AUR Vaslui. „Le este atât de frică de români și de AUR, încât acești politruci sunt dispuși să îngroape democrația din țară, prin orice mod posibil. Noi vom fi aici să îi oprim, zi de zi, așa cum am făcut și până acum”, a adăugat liderul AUR vasluian.

„Comasarea alegerilor pune în pericol pensionarii!”

La rândul său, Ștefan Nechita, membru în Biroul de Conducere Județean al AUR Vaslui, a dorit să arate un alt pericol al comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale: siguri pe noi mandate, actualii guvernanți ar putea renunța la promisele majorări de pensii, anunțate pentru septembrie, pe motiv că nu sunt bani în bugatul țării.

„Alianța PSD – PNL s-a trezit din beție sau din prostie și abia acum văd ei ce prostie au făcut. Au anulat legea pensiilor, care era bună, dar pe care nu au aplicat-o, și au scos o lege mai proastă, cu aplicare din septembrie. Ei și-au făcut calculele greșit, crezând că merge în continuare cu păcăleala și românii îi vor vota în continuare. Au pus taxe noi, au impozitat și mai mult societățile private, au majorat impozitele pentru a scoate cât mai mulți bani pentru alegeri. Acum s-au trezit că recalcularea pensiilor este înaintea alegerilor locale și parlamentare și, cum nu au bani pentru mărirea pensiilor, au început să turbeze. Au anunțat lumea că vor cumula localele cu turul l al prezidențialelor, dar fără efect. În cele din urmă au hotarat să-i fenteze pe români. Comasează parlamentarele și localele cu europarlamentarele în luna iunie și, după ce își văd „sacii în căruță”, adio recalculare și majorare a pensiilor, motivând că nu au bani, mai vine și FMI-ul (moartea cu coasa) și nu-i lasă să majoreze pensiile din cauza deficitului bugetar, și iar amânăm cu 1- 2 ani, creșterea pensiilor”, și-a exprimat îngrijorarea Ștefan Nechita, membru în Biroul de Conducere Județean al AUR Vaslui. „Dragi pensionari, pentru acest gest de omenie și respect pentru voi, merită să-i votăți cu ambele mâini ca să mai conducă țara încă patru ani”, și-a încheiat, sarcastic, discursul, liderul AUR vasluian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.