Elevii de clasa a VIII-a încep luni simularea Evaluării naţionale

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. La aceste simulări sunt așteptați să participe circa 3.400 de elevi vasluieni de clasa a VIII-a.

După ce vor susține luni proba la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, marţi, 6 februarie 2024, elevii din ultima clasă de gimnaziu vor susţine proba la Matematică, iar elevii care fac parte din minorităţile naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie. Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elevii sau părinții interesaţi.

Concepută ca o repetiție înaintea susținerii primului mare examen din viața de elev, simularea Evaluării naţionale are ca scop familiarizarea viitorilor candidați cu rigorile unui examen real, dar şi de verificare a cunoștiințelor acumulate de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Profesorii, dar și elevii vor folosi această simulare de examen ca o evaluare a cunoștiințelor acumulate până în prezent, pentru a avea posibilitatea ca, până la sfârșitul anului școlar, să aibă timp, împreună cu elevii, să corijeze eventualele deficiențe sau lipsuri de cunoștiințe.

Cât privește adevăratele examene, Evaluarea Națională pentru elevii care absolvă clasa a VIII-a va începe pe 25 iunie, rezultatele obținute la acest examen fiind de maximă importanță pentru a acccede la liceul și specializarea dorită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.