Serverele cu baza de date a Casei Județene de Asigurări de Sănătate, distruse de un incendiu

Un incendiu de proporții a izbucnit, joi dimineață, la parterul sediului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui. Conform reprezentanților ISU „Podul Înalt” Vaslui, focul ar fi avut drept cauză un scurticrcuit la un echipament produs la un UPS de mare capacitate, care are rolul de a asigura funcționarea serverelor instituției în caz de întreruperi de current. Flăcările s-au extins cu repeziciune și au cuprins întreaga încăpere în care se aflau serverele cu baza de date a instituției.

Pompierii au intervenit prompt pentru ca incendiul să nu se extindă și la primul etaj al clădirii, unde se află arhiva Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, angajații ISU Vaslui au reușit să limiteze proporțiile dezastrului, salvând mii de dosare cu informații importante.

„Detașamentul de pompieri Vaslui a intervinit cu patru autospeciale și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în camera serverelor și exista pericol de propagare la întregul nivel. După efectuarea recunoașterii, s-a acționat cu trei linii de intervenție pentru izolarea și lichidarea incendiului. Nu au fost găsite persoane rănite sau intoxicate cu fum ori alte gaze toxice. Întrucât clădirea instituției este lipită de un bloc turn, echipe de salvatori au mers din ușă în ușă pentru a verifica starea locatarilor, însă nu s-a impus evacuarea cetățenilor. Concomitent cu operațiunile de stingere au fost amplasate mai multe exhaustoare pentru evacuarea fumului extrem de dens care inundase clădirea” a declarat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui. Acțiunea de stingere a incendiului a durat circa o oră, ulterior pompierii acționând pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți.

Incendiul ar putea afecta o perioadă activitatea CJAS Vaslui, dat fiind că serverele instituției au fost distruse de incendiu, iar multe dintre birouri nu pot fi folosite din cauza fumului depus. Cât privește baza de date, aceasta nu a fost pierdută, existând copii de siguranță. De altfel, site-ul instituției a rămas funcțional și nu există disfuncționalități nici în ceea ce privește acordarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale, acestea fiind asigurate prin intermediul Platformei Informatice a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.