Proiectile neexplodate descoperite după săpături pe strada Ștefan cel Mare din Vaslui

0

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit pentru asanarea mai multor proiectile descoperite în municipiul Vaslui, în urma unor săpături efectuate pe strada Ștefan cel Mare, la aproximativ 250 metri SE față de Spitalul Județean de Urgență.

La sosirea echipajului de intervenție, fuseseră găsite două proiectile, săpăturile fiind continuate până la înlăturarea pericolului. După aproximativ patru ore de muncă, pirotehniștii au scos la suprafață nu mai puțin de zece elemente de muniţie, din care: patru proiectile de artilerie explozive calibrul 152 mm, două proiectile de artilerie explozive calibrul 210 mm, două proiectile perforante calibrul 152 milimetri și două focoase.

Proiectilele prezentau un real pericol, acestea fiind transportate la depozitul special amenajat pentru astfel de muniții rămase neexplodate, urmând ca acestea să fie distruse la o dată ulterioară.

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

⛔nu atingeți aceste elemente.
⛔nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
⛔ nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
☎️ anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here