168 misiuni ale pompierilor vasluieni în minivacanța de Paște

În perioada 30 aprilie – 03 mai 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui au desfășurat 168 misiuni. Asfel, în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru limitarea și lichidarea a șase (6) incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto, incendii de vegetație uscată). Pompierii au intervenit și pentru descarcerarea unor persoane și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a două (2) accidente rutiere. De asemenea, pompierii militari au intervenit și în nouă (9) acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, căutare/salvare, etc.).
În această perioadă, ehipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 69 cazuri medicale.
În zilele de 30 aprilie, 1 și 2 mai, în zona lăcașurilor de cult cu afluență mare de persoane au fost efectuate 82 misiuni de recunoaștere și patrulare.

În data de 01.05.2021, începând cu ora 19:30, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru asigurare măsuri PSI și acordarea primului ajutor la un accident rutier produs în localitatea Simila, comuna Zorleni. În accident au fost implicate două autoturisme și patru persoane. La sosire echipajelor de intervenție, au fost găsite două autoturisme avariate și o persoană rănită ușor. După acordarea primului ajutor medical, persoana rănită a refuzat transportul la o unitate medicală. Pompierii militari au asigurat zona, au tăiat bornele bateriilor și au curățat carosabilul.

În data de 02.05.2021, începând cu ora 16:45, Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs în localitatea Bunești Averescu, comuna Averești. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui.
La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două persoane rănite, acestea fiind lovite de un autoturism. Una dintre victime, persoana cea mai grav rănită, o fetiță cu vârsta de 12 ani a fost transportată cu elicopterul SMURD la o unitate medicală specializată din municipiul
Iași. Cealaltă victimă a fost transportată la CPU Huși.

În data de 03.05.2021, începând cu ora 08:20, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare și echipaje specializate, la un accident produs în apropiere de localitatea Ivești, comuna Ivești. La intervenție a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Accidentul s-a produs în câmp, la aproximativ 700 metri de șosea.
La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un camion răsturnat, conducătorul vehiculului suferind mai multe răni. Victima în vârstă de 45 ani a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad, aceasta fiind diagnosticată cu politraumatisme în zona membrelor inferioare și superioare, precum și în zona toracică.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.