Raisa Enache, deputat AUR: „Aveți idee care sunt cifrele reale ale celor infectați cu SARS Cov-2?”

„Aveți idee care sunt cifrele reale ale celor infectați cu SARS Cov-2?”, îl întreabă pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, deputatul de Vaslui ales din partea AUR Raisa Enache, într-o interpelare pentru care, așa cum mărturisește, de abia așteaptă răspunsul. Ea acuză o „propagandă oficială ilogică, contradictorie și superficială” legată de pandemie și cere soluții concrete.   

„Ce credeți vă va răspunde ministrul?”, își întreabă cititorii pe pagina sa de socializare deputatul de Vaslui ales din partea AUR Raisa Enache, prezentând întrebările pe care le-a transmis ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care îi cere să spun cifra reală a celor infectați cu SARS-Cov-2, cum va rezolva criza paturilor din ATI sau numărul celor imunizați.  

„Prin pârghiile parlamentare, ca deputat, pot cere niște răspunsuri ministrului sănătății. Asta nu înseamnă că răspunsurile lui vor și acoperi îngrijorările cetățenilor. Politic și civic, e datoria noastră să căutăm adevăruri și soluții dincolo de propaganda oficială, ilogică, contradictorie și superficială”, scrie Raisa Enache, după ce a trimis întrebările ministrului.

„Ați mai fost ministrul Sănătății și în guvernul Cioloș. Știați încă de atunci limitele sistemului sanitar, ale personalului avut la dispoziție și ale resurselor de care acesta beneficiază. Este posibil ca, odată revenit în aceiași funcție, să aveți un plan de redresare pentru ca banii transferați din contribuțiile la sistemul public de sănătate, din salariile tuturor angajaților, să nu mai ajungă intr-un sac fără fund, de exemplu? Ni-l puteți prezenta?”, îi transmite parlamentarul AUR ministrului.

„Aveți idee care sunt cifrele reale ale celor infectați cu SARS Cov-2? Cum intenționați să rezolvați situația paturilor din ATI, fără să ne mai plângem că am fost luați prin surprindere de valul trei? Vă gandiți să discutați și cu colegi ministri din alte state care ar putea să vă ofere soluții privind testarea în masă, nu credeți că ar fi chiar util, având în vedere că în unele state acest lucru și-a dovedit eficiența? Domnule ministru, cunoașteți numărul populației care e deja imunizată și dacă da, care este acesta?”, sunt alte întrebări legate de criza SARS Cov-2, adresate de Raisa Enache și la care ministrul Sănătății va trebui să răspundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.