„După ce și-au păcălit alegătorii că vor reduce numărul demnitarilor, al nivelului politizării administrației publice și al conducerii companiilor de stat, odată ajunși la putere progresist-liberalii au dat un adevărat asalt asupra banului public”, scrie Gelu Diaconu, după ce cei din conducerea Romgaz și-au dublat indemnizațiile cu încă 120 de mii de lei pe an fiecare.
„Ziua în amiaza mare ca hoții cu stil!”, scrie vasluianul Gelu Diaconu, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și candidat pentru Senat în județul Vaslui la alegerile trecute din partea Pro România, pentru ca apoi să-și explice afirmația: „Membrii neexecutivi din CA al Romgaz vor mai primi încă 120.000 lei pe an, pe lângă cei 120.000 pe care îi primesc în prezent”.
Pe pagina sa de socializare, vasluianul care a condus ANAF explică: „Astăzi vă mai ofer un exemplu. Pe 23 martie conducerea executivă a Romgaz, după aprobarea prealabilă în noul Consiliu de Administrație, înaintează un referat către AGA, în fapt conducerea Ministerului Energiei, prin care se solicită aprobarea “noii” politici de remunerare. Noutatea acestei “politici” este aprobarea unei componente variabile de remunerare pentru membrii neexecutivi ai consiliului de administrație egală cu maxim 12 indemnizații lunare fixe. Și asta în afara indemnizației lunare fixe care este deja foarte mare, adică vreo 10.000 lei net. Cum indicatorii economico-financiari îi vor aproba tot membrii CA, aceștia își vor asigura un venit net de încă 120.000 lei/an. Simplu, ca lumina zilei!”.
Diaconu arată cum indemnizația membrilor Consiliului de Administrație de la Romgaz a crescut de la 40 de lei la …10.000 de lei: „Pe cei tentați să înjure pe oricine critică nepriceperea și lăcomia progresist-liberală îi informez că în anul 2012 am deținut calitatea de președinte al CA Romgaz primind lunar o indemnizație de …40 de lei. În acel an indicatorii economico-financiari ai SNGN Romgaz au atins un nivel record”.
Se pare că sumele fabuloase pe care le vor primi cei care administrează, din partea statului, Romgaz au un scop exact. „Gurile rele susțin că se cumpără astfel bunăvoința celor care vor vota preluarea participației Exxon, un tun mai mare decât autostrada Bechtel. Poate, cu altă ocazie, voi dezvolta și acest subiect”, scrie Diaconu.