Mihai Botez, deputat USR: „Nici eu nu îmi doresc să mai avem restricții, dar trebuie să mai îndurăm un pic”

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, spune că cei care protestează împotriva măsurilor impuse în pandemie sunt de fapt exploatați politic și condamnă manifestările extremiste, scandările xenofobe și radicalizarea celor care se împotrivesc restricțiilor. „ Societatea a obosit și pot înțelege acest lucru, însă cheia nu este să dăm liber la toate activitățile, lăsându-i în voia sorții pe cei mai vulnerabili”, spune Botez.

„În România, dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, însă libertatea noastră se oprește acolo unde acțiunile noastre îi fac rău aproapelui nostru”, scrie deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, într-un mesaj de pe pagina sa de socializare.  

„Nici eu nu îmi doresc să mai avem restricții, dar trebuie să mai îndurăm un pic, să ne vaccinăm și să respectăm regulile de distanțare fizică pentru încă 2-3 luni. După această perioadă cred că numărul de cazuri se va reduce, presiunea pe ATI se va reduce de asemenea, iar apoi vom putea să ne reluăm activitățile”, continuă el.

Președintele USR Vaslui spune că cei care protestează împotriva măsurilor impuse în pandemie sunt de fapt exploatați politic de către „un partid extremist” și condamnă manifestările extremiste, scandările xenofobe și radicalizarea celor care se împotrivesc restricțiilor: „Protestele de aseară au fost alimentate politic de un partid extremist, la care s-au adăugat câțiva social-democrați. Toți cei care cred că de fapt protestează împotriva unor măsuri menite să îi protejeze, trebuie să înțeleagă că sunt exploatați din punct de vedere politic. Agenda acestor politicieni este aceea de a polariza societatea românească. Acest lucru s-a văzut în luptele cu jandarmii de la București, scandările xenofobe de la Pitești sau scandările cu iz fascist din fața casei primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Faptul că un grup de protestatari, fără mască și fără să respecte vreo măsură, au pătruns în curtea Spitalului Județean din Bacău și au strigat injurii către medici este un fapt rușinos. Rușinos pentru cei care au strigat și rușinos pentru oamenii politici care au alimentat acest comportament”.

„Suntem în plin val 3, cu paturile de la ATI ocupate până la saturație. Societatea a obosit și pot înțelege acest lucru, însă cheia nu este să dăm liber la toate activitățile, lăsându-i în voia sorții pe cei mai vulnerabili. Ne vom apropia de sfârșitul pandemiei atunci când vom înțelege că nu vom găsi soluții în proteste alimentate politic, scandări xenofobe și răspândirea de teorii ale conspirației, ci atunci când vom înțelege să respectăm măsurile de prevenție și, poate cel mai important, să ne vaccinăm. Dacă printre oamenii care au protestat aseară sunt și oameni de bună-credință, aceștia trebuie să înțeleagă că protestul alături de galerii și agitatori politici, nu îi vor aduce mai aproape de ridicarea vreunei măsuri de protecție, ci chiar mai departe”, explică parlamentarul.

„Forțele de ordine trebuie să prevină incidentele precum cele de aseară și să acționeze proporțional, însă fără a se lăsa impresia că legea este opțională”, își încheie mesajul liderul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.