Consilierii județeni au vizitat Spitalul Județean de Urgență Vaslui

La ultima ședință, din luna februarie, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a făcut o invitație consilierilor județeni de a vizita Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

Astfel, consilierii au acceptat invitația, iar joi, 11 martie 2021, au avut o întâlnire cu conducerea SJU Vaslui chiar în incinta celei mai mari unități spitalicești, pentru a vedea investițiile realizate în ultimii ani în domeniul medical.

Managerul spitalului, Ana Smaranda Rinder, a vorbit despre primul proiect de anvergură, de peste 80 milioane de lei, finanțat prin POR, cu ajutorul căruia cele 3 corpuri de clădire ale spitalului au fost reabilitate și modernizate.

Tot prin acest proiect, toate secțiile medicale au fost dotate cu echipamente medicale performante și paturi.

În prezent se lucrează la noul ambulatoriu de specialitate, amplasat în curtea SJU Vaslui, constructorul dând asigurări că lucrările vor fi finalizate până la finele lunii iunie 2021. Finanțarea este asigurată prin CNI de la bugetul de stat și este în valoare de 28 milioane de lei, Consiliul Județean Vaslui asigurând partea de cofinanțare.

Pe un alt proiect, inițiat și implementat de CJ Vaslui, ambulatoriul este dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de peste 10 milioane de lei. Peste 80 la sută dintre aceste aparate au fost deja achiziționate și date în folosință cabinetelor aflate în ambulatoriu.

„Un alt proiect important este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi. Lucrările sunt executate în proporție de aproape 50 la sută și sperăm ca până la sfârșitul anului să fie dat în folosință acest edificiu, proiectul fiind finanțat în totalitate de Consiliul Județean cu fonduri de la bugetul județean, în valoare de 4 milioane de lei. Mizăm pe sprijinul consilierilor județeni pentru a aproba dotarea tuturor saloanelor cu frigidere, televizoare, acces gratuit la internet și minibiblioteci, astfel încât să asigurăm condiții decente și preocupări tuturor pacienților cât stau internați aici. Nu am abandonat nici ideea construirii unui heliport pentru aparatele de zbor ale SMURD și avem în etapa de proiectare construirea unei noi morgi, conform cerințelor actuale de siguranță sanitară”, a spus președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

De asemenea, Unitatea de Primiri Urgențe Vaslui va fi extinsă, prin construirea unui corp nou, valoarea proiectului fiind de peste 10,7 milioane de lei, din care contribuția CJ Vaslui este de peste 4 milioane de lei.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a promis că asemenea întâlniri vor fi organizate și în alte instituții aflate în subordine, pentru a cunoaște mai bine activitatea acestora.

Biroul de presă,

Consiliul Județean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.