„70% dintre vasluience sunt, de fapt, în medie cu 3 centimetri mai scunde, diferența fiind dată de stratul gros de piele moartă de pe călcâie”

Acesta este „cadoul” pe care Academia Cațavencu îl face, în ultimul său număr, femeilor din județul Vaslui. Cândva o revistă de calitate, pe care românii o căutau pentru umorul fin practicat, cu care se puteau delecta, Academia Cațavencu a ajuns în zilele noastre să producă astfel de enunțuri grotești care jignesc doar de dragul de a jigni.

„Nu râdeți de proști, fiindcă își vor închipui că au umor” – Montesquieu

Un umor facil, de cel mai prost gust, pe care, la drept vorbind, nu și l-ar permite nici vasluienii pe care cei de la această fițuică ineptă și mizerabilă, așa cum a ajuns astăzi, îi descriu astfel: „30% dintre vasluieni poartă galoși cu 2 numere mai mari din cauza unghiilor netăiate de la picioare!”.

De prea multă vreme, pornind de la câteva cazuri cu totul izolate, mediatizate însă intens, vasluienii au ajuns subiect de glume proaste pentru orice „maimuță” din această țară cu pretenții de sclipiri de inteligență.

De data asta, articolul din revista, altadată demnă de apreciere, Academia Cațavencu, care are ca deviză „Umor serios, nu glumă!”, a depășit parcă orice limită a bunului simț, jignind cu nonșalanță un județ întreg sau, mai exact, pentru că lucrează cu „studii științifice”, „30% dintre bărbați” și „70% dintre femei”.  Măcar dacă ar ave câtuși de puțin umor, dar singurul cuvânt care descrie cel mai bine acest articol, nota bene!, preluat apoi de România liberă, este PENIBIL…

Vă lăsăm să judecați singuri, citind articolul, dar, în același timp, nu putem să nu lansăm o întrebare: oare nu este cazul ca autoritățile și politicienii din județul Vaslui, ca și presa, să ia atitudine și să trimită acestei fițuici stupide cu pretenții umoristice răspunsul cuvenit?

30% dintre vasluieni nu își taie unghiile și de aceea „poartă galoși cu 2 numere mai mari”.  

Studiu: 30% dintre vasluieni poartă galoși cu 2 numere mai mari din cauza unghiilor netăiate de la picioare!

30% dintre vasluieni poartă galoși cu 2 numere mai mari din cauza unghiilor netăiate de la picioare! Aceasta este concluzia unui recent studiu efectuat în județul Vaslui de către Compania Standard T. Foor, sociologii stabilind că vasluienii nu trăiesc deloc pe picior mare, ci pur și simplu le este mult mai comod să-și cumpere gumari cu unul sau două numere mai mari decât să se aplece pentru a-și tăia unghiile de la picioare.

”Fenomenul este perfect explicabil”, spun cercetătorii, care precizează că ”pasiunea vasluienilor pentru cocârț de producție proprie, pentru cocktailuri gen ”Adio, mamă!” sau pentru extrem de popularul spirt ”Mona” îi aduce în imposibilitatea de a sta aplecați, din simplul fapt că, după mai mult de trei secunde în această poziție, vertijurile și gravitația îi pun pe vasluieni la pământ”.

Același studiu al companiei Standard T. Foor mai relevă un lucru la fel de interesant: anume faptul că 70% dintre vasluience sunt, de fapt, în medie cu 3 centimetri mai scunde decât o relevă măsurătorile medicilor de familie, diferența între înălțimea reală și cea măsurată fiind dată de stratul gros de piele moartă de pe călcâie, imposibil de îndepărtat din aceleași motive ce țin de vertij, gravitație și pasiune pentru trăscău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.