Raisa Enachi: „Producătorii români au ajuns la mila supermarketurilor”

„De ce au ajuns românii să cumpere produse scumpe și nesănătoase, când ar putea cumpăra fructe, legume, lactate din România, în loc de alimente care care sunt aduse de la sute de kilometri?”, se întreabă Raisa Enachi, deputat al AUR de Vaslui, care descrie în culorile cele mai sumbre soarta de astăzi a producătorilor autohtoni: „Producătorii români de-abia dacă găsesc loc pentru produsele lor pe rafturile marilor lanțuri de magazine, pe care majoritatea românilor au ajuns să le prefere pentru cumpărături, în detrimentul magazinelor cu produse locale”.

„România, o țară cu potențial agricol ridicat, importă produse alimentare. Potrivit analizelor, vorbim de ponderi de peste 60% ale importului de legume, fructe, lactate, carne de porc și chiar ape minerale pentru anul 2019, iar procentul este în creștere.

An de an micii producători rămân cu marfa nevândută pentru că retailerii din România le cer să-și vândă produsele pe prețuri de nimic, în timp ce produsele străine comercializate în supermarket sunt cu mult mai scumpe”, arată în continuare parlamentarul de Vaslui.

„Statul ar trebui să pună interesele naționale pe primul plan. Ar trebui să susținem mai ferm antreprenorii români, să reducem impozitele, să eliminăm obstacolele birocratice și să reducem influența capitalului străin”, a declarat Raisa Enachi.

„Statul român nu sprijină în niciun fel producătorii mici și mijlocii, aceștia nefiind stimulați să se asocieze, așa cum se întâmplă în alte țări. Mai mult decât atât, statul român ar trebui să se asigure că produsele autohtone ajung pe rafturile marilor magazine, având în vedere negocierile dificile dintre producătorii români și coporațiile care au afaceri profitabile.

Susținerea producătorilor români în lupta cu supermarketurile ar avea avantaje pentru economia românească, în condițiile în care pandemia de coroanvirus ne-a demonstrat cât de vulnerabili suntem la importul de produse alimentare”, concluzionează deputatul AUR ales în județul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.