ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Sâmbătă, 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și în comunele arondate. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și intensificarea acțiunilor de prevenire și combatere a contrabandei cu tutun si produse din tutun, la nivelul frontierei de stat și pe întreg teritoriul national.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 45 de agenți economici și au fost legitimate peste 60 de persoane.

A fost constatată săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, au fost aplicate și 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.500 de lei.

Mai mult, au fost confiscați peste 2.100 de lei, precum și bunuri (țigarete, obiecte de îmbrăcăminte și produse cosmetice), în valoare de 2170 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.