Spitalul orășenesc din Negrești, închis în 2011, ar putea fi reabilitat

Spitalul Orăşenesc Negreşti, care avea arondaţi pacienţi din oraş şi din comunele limitrofe, a fost închis în 2011, odată cu alte 66 unităţi sanitare din ţară, printr-o decizie a Ministerului Sănătății, după ce în unitate fusese investită suma de 5 milioane de euro, era abia modernizat și dotat cu aparatură medicală performantă.

Acum primarul Negreștiului, Cristi Rusu, ales în alegerile de anul trecut, anunță că unitatea se află pe de investiții a Companiei Naționale de Investiții (CNI).

„Dragi prieteni, Vești bune primite de la Compania Națională de Investiții (CNI). Obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare Spital Orășenesc Negrești„ a fost introdus pe lista sinteză a subprogramului „Unități Sanitare„ aprobată prin ordinul M.L.P.D.A nr. 141/11.02.2021. Finanțarea obiectivului se va face funcție de alocările bugetare viitoare. Este încă un pas important pentru a realiza ceea ce ne dorim cu toții, cetățenii din Negrești și din zonele limitrofe. Prima adresă transmisă la CNI, la o săptămână după preluarea mandatului a fost pentru Spitalul Orășenesc. Nu e ușor și nu se face nimic peste noapte dar trebuie să muncim și să credem până la final”, scrie primarul Cristi Rusu, pe 26 februarie 2021, într-o postare pe facebook.

În urmă cu mai bine de 11 ani, deși unitatea spitaliceasă fusese modernizată și dotată cu aparatură medicală performantă, Ministerul Sănătății a hotărât deschiințarea unității, în scopul „eficientizării” domeniului, . Astfel, zeci de mii de oameni au fost obțigați să meargă la Spitatul Județean Vaslui chiar și pentru cele mai ușoare intervenții.

Între timp, clădirea şi interioarele s-au deteriorat, iar o mare parte din aparatură şi instrumentar sunt acum inutilizabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.