Încep lucrările de reabilitare a pistei de atletism de la Stadionul Municipal Vaslui

Săptămâna trecut, în cadrul unei conferințe de presă, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că de astăzi, 1 martie 2021, vor începe lucrările de reabilitare și modernizare a pistei de atletism de la Stadionul Municipal. Investiția este în valoare de 1,5 milioane de lei.

În prezent, pista de atletism din incinta stadionului municipal Vaslui se află într-o stare avansată de degradare și nu oferă condiții optime nici pentru antrenamente și cu atât mai puțin pentru competiții.

Problema s-a aflat în atenția autorităților de multă vreme, Consiliul Local aprobând, în ședința de pe 28 mai 2020, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea pistei.

Săptămâna trecută, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a reluat subiectul spunând că de astăzi, 1 martie 2021, vor începe efectiv lucrările de reabilitare și modernizare.

Valoarea obiectivului de investiții este de 1.535.647,67 lei, inclusiv TVA, din care 1.318.641,48 lei (cu TVA), valoarea lucrărilor de construcții montaj, fonduri disponibile în Programul de investiții publice la capitolul „Cultură, recreere, religie”, din bugetul local al municipiului Vaslui.

Principalele lucrări care se vor executa pentru reabilitarea pistei de atletism:

vor fi demontate bordurile existente;

se va elimina stratul de zgură de pe toată suprafața pistei;

se va disloca, pe o grosime de 20 de centimetri, stratul de pământ de pe toată suprafața pistei;

se va așterne un nou strat de argilă și se va compacta;

se va așterne un strat de balast și se va compacta până se va atinge grosimea finală a stratului de 10 centimetri;

se va așterne un strat de piatră spartă și se va compacta până se va atinge grosime finală;

odată cu stratul de balast și piatră spartă se va realiza sistemul de preluare ape pluviale pe interiorul pistei de alergare;

se vor monta de borduri pe exteriorul pistei;

se va turna strat continuu de asfalt BA8 cu granulă fină – 8 cm grosime;

se va realiza execuția stratului finit de suprafață din cauciuc legat cu poliuretan – tip tartan;pentru utilizarea pistei de alergare se va utiliza iluminatul de întreținere al nocturnei înlocuindu-se proiectoarele existente cu proiectoare LED 1000W/125000lm câte unul pentru fiecare turn.

Stadionul Municipal din municipiul Vaslui are 15.000 de locuri pe scaune, cu tribună oficială, cabine pentru presă și invitați acoperite, instalație de drenaj și instalație de irigare automată a gazonului, gazon nou, instalație de nocturnă, acces internet pentru presă și invitați, vestiare noi și sediu de club nou construit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.