Sorin Radu (ALDE): „Laboratorul de testare Covid este nefuncțional la Vaslui. Să dea Guvernul banii înapoi!”

Primăria Vaslui va încerca să grăbească lucrurile în ce privește autorizarea laboratorului de testare RT-PCR din municipiul Vaslui, după ce, ieri, în ședința de Consiliul Local, consilierul local ALDE Sorin Radu a ridicat problema nefuncționării acestuia, deși laboratorul este dotat complet cu aparatură pentru a-și începe activitatea, ba chiar se știe și persoana care va conduce centrul.

De asemenea, toată documentația pentru avizare a fost trimisă Ministerului Sănătății, dar încă nu s-a primit niciun răspuns. În fapt, proiectul laboratorului de testare este al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, municipalitatea participând cu punerea la dispoziție și reabilitarea spațiului de funcționare, locația fiind sediul fostului CJAS Vaslui din Zona Gării a municipiului Vaslui.

„În luna iulie, la inițiativa domnului primar am făcut o rectificare bugetară în care am prevăzut o sumă de 300.000 lei pentru amenajarea unui spațiu din Zona Gării în care DSP-ul va deschide un laborator pentru efectuarea de teste. Suntem în plină pandemie, iar acel laborator este nefuncțional și la ora actuală. În urmă cu aproape două săptămâni am făcut o vizită acolo. Este frumos, luminat, avem de toate – firme ale DSP-ului, ale Primăriei Vaslui, Consiliului Local. Deci arătăm bine. Dar înăuntru nu se întâmplă nimic. Nu s-a făcut o analiză medicală acolo în șase luni! Ce așteptăm? Să treacă încă un an, doi ani?! Eu știu că nu este vina noastră, a Primăriei sau a Consiliului Local, pentru că am făcut toate eforturile care depindeau de noi. Dar DSP-ul unde e în toată construcția asta?! Poate ar trebui să ne gândim să facem o cerere chiar către Guvernul României să ne returneze banii pe acest laborator, pentru că se vede că i-am băgat degeaba!”, a ridicat problema consilierul ALDE Sorin Radu.

Edilul municipiului Vaslui a opinat că posibilitățile de intervenție a autorităților locale în procesul avizării laboratorului sunt reduse și că poate trimite cel mult o scrisoare către Ministerul Sănătății.

„Și eu sunt nemulțumit, dar, din informațiile pe care le am, documentele pentru autorizare sunt transmise Ministerului Sănătății. Să sperăm că vor veni în timp util și că va fi utilizat acest laborator. Noi am dat tot sprijinul, am finanțat, arată bine, iar eu cred că va obține autorizarea. Nu pot eu să intervin prea mult, decât dacă trimit o scrisoare. S-au făcut aici și niște analize, dar nu pot fi luate în calcul, pentru că nu există autorizare”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.