Deputatul PSD Adrian Solomon: „Bîca poate fi considerat expert la cules păpușoi cu argații în termen”

Nervos fleașcă în ce privește schimbările directorilor de școli din județ, deputatul pesedist Adrian Solomon a postat iar pe nemiloasa pagină a Organizației Municipale PSD Bârlad, mușcând turbat în stânga, dar mai ales în dreapta liberală – „Lepra Galbenă”, după cum îi place acestuia să vorbească despre PNL. Transpirațiile roșii ale deputatului Solomon vin ca un fel de cireașă de pe tort, deoarece mai toată lumea din politica județului s-a declarat stupefiată și dezgustată de rapididatea cu care s-au „operat” schimbările.

Redăm parte a textului scris de deputatul Adrian Solomon, mai ales pentru că s-a dedulcit, în stilu-i propriu, la colorate și năpraznice lovituri în adversarii politici, dar și pentru că ceea ce spune deputatul este un tablou burlesc al dezgustătoarelor implicații ale politicului în educație. De menționat că la sfârșitul anului trecut, mai mulți deputați USR-PLUS au făcut deja pași importanți în direcția depolitizării învățământului prin inițierea unui proiect de lege care interzice ca directorii de școli și licee să aparțină vreunui partid politic.

„Păi să vă explic eu cum e cu feudalismul în învățământ. Acum 8 ani și acum 4 ani au fost organizate concursuri pentru funcțiile de directori și directori adjuncți din școli. Zilele acestea expirau cele mai multe mandate. În loc să se organizeze din timp concursuri noi pentru aceste funcții ,guvernul Orban a preferat să facă orice altceva.

Astfel, la scadență, pixul inspectorului general a devenit sabia seniorului în raportul de vasalitate cu directorul vasal. Cei dovediți a fi de altă credință decât ”Lepra Galbenă” au fost tăiați și înlocuiți pe loc. Asta într-un amplu proces de depolitizare prin politizare. Cum vine asta? Acum patru ani la nivelul orașului Bârlad au avut tupeul să participe la concurs și neinspirația să mai și câștige 3 membri PSD. Restul erau directori cu mulți ani de mandat în spate sau chiar membri activi ai altor organizații politice. Cum Constituția nu interzice profesorilor să facă politică, acest lucru era privit ca o normalitate. În 2021 pare însă a fi o culpă în viziunea liberală.

Liberalii sunt acea specie de oameni ce se dezvoltă la umbra marelui Iohannis și din aceasta cauză (că stau în umbra/întuneric) dezvolta trăsături asemănătoare limaxului. Lipsiți deci de coloană vertebrală, diriguitorii locali liberali au încercat să se semețească dându-se jupâni și chemând directorii să presteze jurământul vasalic în fața Geaninuței licurice.

Apoi o troică formată din Bouroș primar, Bîca-senator și Onofrei-garincea trebuiau să miruiască legătura de credință. Lista s-a făcut în prag de An Nou la primaria Bârlad, cu ursul la poartă și cu rânza mărita a lui Bîca pe post de creier. Argumentația schimbării: asta e pesedist! Totuși au căzut sub listă și oameni care nu au nicio legatură cu politica fiind doar oamenii școlii, cei care făceau politica școlii.

Nu exista nicio urmă de psd-ism la d-na Balan de la Școala 8, înlocuită de eternul Georgel Bradu, pupincurist de mare respirație PD/PNL acum boroșist pe filiera Carolina de nord. Ce legatură avea dl. Frumuz cu org PSD? Niciuna. Dar probabil ca d-na Buzamăt trebuia să-și facă numărul. Ce legătură avea d-na Pașca de la Liceul Al.Vlahuță cu PSD? Niciuna. Eu nu am vorbit niciodată cu domnia sa. (Da! Bouroș, Bîcă și Cezara – mai sunt și “dictatori” cum îmi spuneți voi, care nu au năravurile voastre). Dar are o vină …s-a opus ca director al liceului ca dl. Bouroș și cu Bîca să rupă samavolnic o bucată din terenul școlii pentru a face ei un punct gospodăresc. Bravo! Ce legatură cu PSD-ul avea d-na Dascălu? Un profesionist ce a condus foarte bine școala ”George Tutoveanu” atâția ani. O fi fluierat în biserica? Ce legătură avea d-na Huiban cu PSD-ul? Că doar nu pedepsiți oameni pentru activitatea altora, în speță a soțului?! Există și oameni normali pe lumea asta, măi Bîca și Carolina! Nu este obligatoriu să activeze toți dintr-o familie în plan politic, unii poate s-au dedicat școlii. D-na Huiban este un astfel de exemplu.

Păcat de rânza care vă conduce deciziile, dar să veniți cu tinere speranțe, precum madam de limba rusă care predă limba romană, înseamnă că sunteți la fundul lăzii cu bun simț! Exemplele pot continua cu cei EXECUTAȚI de cei trei oameni mici de mai sus. Toți NECALIFICAȚI în ceea ce privește școala! Bouroș putea să puna umărul la schimbări în Baroul al cărui membru este, Bîca poate fi considerat expert la cules păpușoi cu argații în termen, iar Onofrei poate fi un excelent Garincea cu banul public… Rușine PNL, Rușine USR-PLUS pentru că una spuneți și alta faceți!

Mai există o situație curioasă totuși: d-na Cârjonțu, director adjunct la Colegiul Codreanu, militant PNL cu state vechi, ce păcate să fi avut? Oare organizatia PLUS ce spune? Știe Ramona de ce întreb. Sper să nu considerați că cei pe care nu i-am nominalizat îi asimilez organizației pe care o conduc, dar la Liceul Cuza si Petru Rareș lucrurile sunt evidente: să facem loc liberalilor Pascaru și Pasat! Cât despre dl. Pricop de la Eminescu și dl. Gându de la Guguianu pot sa afirm cu tărie că sunt psd-iști de toată isprava și ne mândrim cu ei și cu tot ce au făcut în plan profesional.

E nedrept să fie sancționați pentru că sunt membri PSD, dar sunt convins că vor confirma la concursul viitor că au fost schimbați abuziv. Nemulțumirea mea vine din faptul că pentru doi directori cu carnet de membru au bulversat aproape toate școlile în mijlocul anului școlar, pedepsind pe cei care și-au văzut de meserie ca profesioniști, blocând proiecte în derulare, trimițând oameni care suplineau catedrele respective acasă în toiul semestrului fără a-i lăsa măcar să încheie mediile pe primul semestru. Ce urgență era de nu se puteau face noile numiri măcar la începutul semestrului viitor? Ce grabă anormală i-a împins cu sarmaua în gât să facă schimbările astea?

Unde e România normală? Ăsta e modelul de guvernare europeană tot clamat de noua coaliție? Nu! Asta e noua vendetă politica. Talionul liberal se va năpusti asupra tuturor instituțiilor publice deconcentrate. Să vedeți ce distracție va fi când se vor da afara ei pe ai lor!”, a scris deputatul PSD Adrian Solomon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.