Primarul orașului Sfântu Gheorghe de braț cu nevasta fostului prefect Levente Szekely, pe buletinele de vot de la Vaslui

Ce-ar mai fi ca în „parlamentul mieu” să intre și candidații de la Vaslui ai …UDMR. Ce kurtos kolacs ar mai plimba în coada fostul prefect de Vaslui Levente Ksaba Szekely, că nevastă-sa a ieșit depotată.

Dacă nu știați – și nu știați, pentru că sunteți niște moldoveni adevărați, care vă gândiți rareori la unguri – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România are 5 (cinci) candidați pentru alegerile din 6 decembrie la Camera Deputaților în județul Vaslui. Importante sunt primele două poziții, adică Arpad-Andras Antal, actualul primar al orașului Sfântul Gheorghe, și Ana-Cezarina Szekely, nevasta fostului prefect de Vaslui Levente Csaba-Szekely.

Venit „pe tăcutelea” în campanie la Vaslui, primarul Arpad Antal a spus că de fiecare dată când secuii s-au aliat cu moldovenii au ieșit lucruri frumoase. De fapt, „istoria, o altă doamnă curvă”, cum zicea Sigismund Bathory în „Mihai Viteazul”, poate rezerva surprize la Vaslui, unde maghiarii joacă și ei la redistribuire, ca multe alte partide. Mai exact, lucrurile cu lista UDMR-ului sunt bine aranjate. Adică, dacă printr-o minune iese deputat la redistribuire, primarul Arpad Antal va renunța la mandat în favoarea Cezarinei Szekely.

Față de alte județe din Moldova sau chiar din țară, în afara celor din Ardeal, organizația UDMR de la Vaslui este cumva the best of the best, luând la alegerile din trecut mii de voturi. Asta deoarece, cât a fost prefect la Vaslui, Levente Szekely a făcut ceva politică, punând de o organizație destul de puternică printre moldoveni, ca să iasă „lucruri frumoase”.

Spre exemplu, la alegerile europarlamentare din 2019, UDMR a numărat la Vaslui nu mai puțin de 1.304 voturi. Unde mai pui că au observatori cu duiumul în majoritatea secțiilor de votare. În condițiile în care UDMR reușește un rezultat bun spre foarte bun la alegerile parlamentare este posibil spre sigur să solicite prin redistribuire un mandat de deputat în afara arcului carpatic, ca o demonstrație de forță politică. Așa au făcut între anii 2010-2012 cu Levente Szkeley, punându-l prefect la Vaslui, așa vor să facă și acum. De asta UDMR i-a pus „ajutători” pe listă de candidați pentru alegerile parlamentare și pe vicepreședintele Consiliului Județean Covasna – Gruman Robert Csongor (poziția a treia), pe consilierul județean Isvan Tibor Vancza (poziția patru) și, atenție!, ultimul, cel supranumit „regele cofetarilor” din Sfântul Gheorghe, Ferencs Farkas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.