O DEZVOLTARE SUSTENABILĂ A ROMÂNIEI – PLAN NAȚIONAL DE RELANSARE ECONOMICĂ PENTRU ROMÂNIA

Partidul Social Democrat susține construirea unei societăți echitabile și consolidarea dimensiunii sociale a acesteia, prin politici adecvate, care să reglementeze în mod eficient justiția socială, mobilitatea socială, reducerea sărăciei și a inegalității veniturilor.

Partidul Social Democrat dorește un alt model de dezvoltare. Un parteneriat între capital și cetățeni cu scopul de a asigura o dezvoltare sustenabilă. Principala luptă a următorilor ani este să asigurăm creșterea nivelului de trai al cetățenilor. Pentru a face acest lucru, proiectul nostru politic propune dezvoltarea un mediu economic sănătos și luarea unor măsuri sociale ce pot asigura garanția unei dezvoltări echitabile. Pentru a realiza acest lucru, propunem următoarele direcții:

Încurajarea sectoarelor economice cu potențial

Sprijinirea inovației și sectorului digital

Educația antreprenorială și IMM-urile

Combaterea sărăciei și a inegalităților sociale și regionale

Dezvoltarea infrastructurii

Venituri decente

     România, un stat pentru oameni  

România este un stat social, conform Constituției. Acest lucru presupune necesitatea unui stat puternic, capabil să asigure cetățeanului protecție socială, accesul la educație și sănătate de calitate pentru toți, protecția mediului și combaterea activă a oricăror forme de discriminare sau inegalități. Partidul Social Democrat a jucat un rol activ în definirea acestor obiective în legislația țării noastre și propune protejarea acestor drepturi sociale esențiale pentru România. Susținem o serie de măsuri active capabile să dezvolte rolul social al statului:

 • Educația de calitate
 • Sănătate de ultimă generație pentru toți
 • Sistemul de protecție socială

Un parteneriat pentru viitor

Pentru o societate justă din punct de vedere social, avem nevoie să reclădim încrederea între diferitele categorii sociale și între generații. Dreapta a semănat ura, folosind un discurs agresiv și populist, cu scopul de a câștiga puncte electorale. Dar pentru a prospera, noi, cei de stânga, știm că avem nevoie de un parteneriat la nivelul societății pentru direcțiile de viitor. Partidul Social Democrat a fost mereu promotorul unei atitudini responsabile și propune reclădirea coeziunii sociale prin gestiunea unor probleme acute care afectează în prezent România:

 • Problema demografică
 • Bătrânețea activă
 • Diaspora și românii de pretutindeni
 • Oportunități pentru tineri și locuri de muncă
 • Echilibru între viața privată și viața profesională

Un nou pact pentru mediu

Provocarea următorilor ani va fi realizarea unei tranziții echitabile spre o economie care protejează mediul și reduce efectele schimbărilor climatice. Este vorba despre un proces deja demarat la nivel european, la care România trebuie să participe și pentru care țara noastră trebuie să vină cu soluții, în așa fel încât impactul asupra cetățenilor să fie cât mai redus, dar și rezultatele să fie vizibile. Partidul Social Democrat militează pentru un nou pact pentru mediu bazându-se pe următoarele trei direcții:

 • O tranziție echitabilă
 • Protejarea mediului și resurselor naturale
 • Economia circulară și industria verde

Digitalizare echitabilă

O altă cauză a discrepanțelor socio-economice din România, dar și la nivel european sau global, o reprezintă implementarea noilor tehnologii și accesul limitat pentru părți importante ale populației. Partidul Social Democrat, pentru a se asigura că beneficiile digitalizării sunt distribuite în mod echitabil, va dezvolta trei direcții de politici publice:

 • Digitalizarea administrației publice
 • Educația digitală
 • Investiții în infrastructura digitală

Indiferent de dificultăți, Partidul Social Democrat a luptat mereu pentru cei mulți având convingere că doar o societate dezvoltată echitabil poate oferi tuturor românilor șansa unui viitor mai bun în România. De-a lungul timpului am fost formațiunea politică care a crescut nivelul de trai, a luptat pentru drepturile lucrătorilor din România, a promovat solidaritatea socială, a sprijinit antreprenoriatul autohton și a generat cele mai de succes perioade de creștere economică.

LA ALEGERILE PARLAMENTARE DE PE 6 DECEMBRIE VOTAȚI PENTRU ROMÂNIA!

VOTAȚI PSD ȘI LISTA DE CANDIDAȚI AI PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT!

ÎMPREUNĂ PENTRU ROMÂNIA!

ÎMPREUNĂ PENTRU OAMENI!

  PLAN NAȚIONAL DE RELANSARE ECONOMICĂ PENTRU ROMÂNIAI:

Material de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda PSD – Organizația Județeană Vaslui, Cod mandatar: 11200020

                                                            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.