Reforma statului – Pilon principal al programului de guvernare USR PLUS

Românii s-au săturat de sutele de agenții și instituții care nu au un scop bine definit. Mii de posturi se dau pe simpatii politice și, deși plătite din bani publici, nu servesc cu adevărat interesul cetățeanului.

Dosarul cu șină a devenit un element de legendă, dar necesar pentru obținerea multor acte sau adeverințe. Interacțiunea cu statul a fost mereu greoaie, iar în unele instituții, digitalizarea este doar un cuvânt de dicționar.

Pandemia, încă prezentă, a prins multe instituții române fără posibilitatea de a interacționa cu cetățeanul printr-o altă manieră decât față în față. S-au pierdut luni întregi până cânt instituțiile au stabilit alte canale de comunicare decât cele față în față.

Ce este de făcut?

Reforma statului este un pilon central în programul de guvernare al Alianței USR PLUS. Reforma trebuie să fie una rapidă, eficientă și care să atingă cât mai multe domenii în care statul interacționează cu cetățeanul.

Vom începe prin desființarea sau reorganizarea agențiilor și instituțiilor care nu își fac treaba. Instituțiile noi, rezultate din reorganizare și cele care își vor continua activitatea vor trebui să raporteze public indicatorii de performanță, să dea rapoarte asupra activității și să justifice fiecare leu cheltuit.

Vom crea infrastructura necesară pentru ca cetățenii să nu mai plimbe hârtii între instituții, ci informațiile să circule electronic, sigur, rapid și ușor de urmărit. Construirea „autostrăzilor digitale” între instituțiile statului care au baze de date, astfel încât acestea să comunice eficient între ele.

Reforma statului a fost amânată prea mult timp. Statul trebuie să își desfășoare activitatea cu metode de secolul 21, nu cu metode învechite sau perimate.

Pe 6 decembrie, un vot pentru USR PLUS este un vot dat pentru reforma statului român.

Material de propagandă electorală publicat de SC Anonimus General Media SRL la comanda Alianței USR PLUS – Filiala Vaslui, Cod mandatar: 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.