Pentru că vine iarna, Adrian Solomon bagă frigidere în piețele agroalimentare

Ca să nu aibă soarta lui Aldo Moro la alegerile parlamentare, deputatul vasluian al PSD Adrian Solomon are în acest an o intensă activitate de parlamentar, altfel decât colegul său, fostul prelucrător prin așchiere ajuns deputat Aurel Căciulă, ultimul neavând, de fapt, nicio inițiativă legislativă serioasă, ci doar inițiativa de a se înghesui, la grămadă, să-și dea semnătura pentru proiectele inițiate de alți pesediști mai deștepți, după care le prezintă în presa locală ca mari realizări.

Nu este cazul lui Adrian Solomon, care, deși are gură mare de șaormar, mai are și ceva minte. Unele inițiative legislative (cu adevărat inițiative!) sunt chiar de bune, cum ar fi cea de schimbare a regulilor de depozitare a legumelor și fructelor în piețele agroalimentare. Lăsăm textul proiectului de lege să vă spună exact ce se vrea schimbat: „Administratorii piețelor sunt obligați să dețină depozite frigorifice cu atmosferă controlată pentru păstrarea de către producătorii agricoli a legumelor și fructelor în condiții optime. Sumele necesare pentru finanțarea construcției depozitelor frigorifice cu atmosferă controlată se asigură de la bugetul de stat, din fonduri europene, sau din fonduri legal constituite, prin depunerea de proiecte la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (…) organizarea de spații de vânzare cu amănuntul în zonele publice, cu nerespectarea de către administratorii piețelor se pedepsește cu amendă de la 8.000 la 15.000 lei”.

Inițiat în luna mai a acestui an, proiectul a colbăit prin Camera Deputaților câteva luni, ajungând la Senat în urmă cu două săptămâni și are șanse să fie aprobat de… Crăciun.

Probabil că deputatul Adrian Solomon se va putea bucura de el, dacă nu-l vor executa alegătorii ca pe Aldo Moro…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.