Dumitru Buzatu despre nazismul lui Iohannis, greșelile lui Dragnea, „absența” din PSD a lui Dâncu și o eventuală demisie a lui Ciolacu

Dumitru Buzatu s-a întrecut pe sine într-un interviu la Radio Europa Liberă, făcându-l indirect nazist pe președintele Klaus Iohannis. „Președintele țării, ca un ‘mediator strălucit’, are o singură grijă, că PSD trebuie să dispară. Președintele și-a însușit acele expresii din arsenalul nazist: ciuma roșie. Ar fi bine să citească puțin din istoria nazismului german și va afla multe lucruri”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui.

Întrebat ce părere are despre fostul lider PSD, Liviu Dragnea, președintele Buzatu a spus că acesta a condus partidul ”cu bune și rele. Nu m-am delimitat de niciun conducător al PSD, eu sunt un om care are o vârstă apreciabilă, am idei și convingeri solide de stânga. Nu am de ce să mă dezic. Cea mai mare greșeală făcută de Liviu Dragnea a fost atunci când s-a izolat foarte mult de vechii camarazi, când s-a lăsat pradă unor capcane întinse de adversari, când a promovat numai tineretul. Poate a avut prea multă încredere în propriile idei și oamenii din jurul său”.

Pentru că a fost adusă în discuție tânăra generație din partid, Dumitru Buzatu a spus că Marcel Ciolacu, actualul lider PSD, va demisiona singur din funcție, dacă nu va înregistra rezultate: „Mi se pare unul dintre liderii partidului pentru momentul acesta. Dacă rezultatele activității vor confirma aceste calități, va merge mai departe, dacă nu, îl cunosc bine, singur va renunța. Pentru momentul aceasta este o soluție foarte bună stabilizarea conducerii partidului”.

Dumitru Buzatu s-a legat și de prestația de politician a lui Vasile Dâncu, actualul președinte al Consiliului Național al PSD. Discutând despre ajutorul primit de la Guvern de-a lungul anilor, reporterii i-au pus în față faptul că județul Vaslui ar fi avut ajutor guvernamental în ultimii ani, deoarece, chiar și în perioada guvernului tehnocrat, Vasile Dâncu a fost ministru și a fost propus chiar de Liviu Dragnea pentru postul de prim-vicepremier. „Domnul Dâncu nu era membru al PSD. Nu avea o istorie strălucită alături de PSD, adică nu a câștigătorilor. Eu am făcut parte din istoria câștigătorilor PSD”, a fost replica lui Dumitru Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.